Soru Bitkisel Serumla Mezoterapi Yaptıran Var mı? Etkisi Gerçekten Farklı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pelin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pelin

Kayıtlı Üye
Merhaba güzeller! Mezoterapiyi 3 aydır düzenli olarak yaptırıyorum ama bu ay doktorum önerisiyle içerikte değişikliğe gidip daha çok bitkisel özlü bir karışım kullandık. İçeriğinde biotin, keratin ve bitki özleri vardı.

Uygulama sonrası daha az yanma hissettim ama etki konusunda emin değilim. Önceki serumlar biraz daha “yoğun” etki yaratıyordu sanki. Bitkisel olması iyi mi, yoksa daha mı hafif kaldı, kararsızım.

Aranızda klasik ve bitkisel mezoterapi karşılaştırması yapmış olanlar var mı? Hangisi daha etkiliydi, saç çıkışı ya da dökülmede gözle görülür bir fark hissettiniz mi?

Ben de bir dönem klasik mezoterapiyle başladım, içeriğinde minoxidil ve vitamin kompleksleri vardı. İlk 2 ayda saç dökülmem ciddi şekilde azalmıştı ama saç derimde hassasiyet yapıyordu. Doktorumla konuşup bitkisel içerikli bir protokole geçtik – aynen seninki gibi biotin, keratin ve biberiye özü vardı.

Daha yumuşak geçti, kaşıntı vs. hiç olmadı. Saç dökülmem yine azaldı ama saç çıkışı biraz daha yavaş gibi geldi. Yani bence bitkisel olan daha nazik ama sonuçlar daha uzun vadede geliyor. Hassas ciltler için güzel alternatif.

Ben tam tersi, bitkisel içerikle pek verim alamadım. İlk 3 seansı klasik mezoterapiyle yaptırmıştım, gerçekten saç çıkışı netti, ön saç çizgimde bile minik bebek saçlar çıkmıştı. 4. seansta bitkisel içeriğe geçtik, çünkü doktor hassasiyet riskine karşı önlem almak istedi ama o ilk 2 ayki hızlı gelişme yavaşladı.

Bence klasik karışımlar (eğer cildin tolere edebiliyorsa) daha hızlı ve belirgin sonuç veriyor. Ama hassasiyet, kaşıntı gibi yan etkiler yaşanıyorsa bitkisel içerikli serilerle devam etmek de mantıklı.

Yani biraz cilt yapısına ve beklentiye bağlı. Hız mı, naziklik mi?

Geri