Soru Burun Estetiği Sonrası Kendimi Aynaya Bakarken Tanıyamadım… Normal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Heidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Heidi

Kayıtlı Üye
Merhaba, 27 yaşındayım ve yıllardır düşündüğüm burun estetiği operasyonunu 1 ay önce geçirdim. Ameliyat başarılı geçti, ağrım olmadı ama şimdi farklı bir zorluk yaşıyorum. Aynaya baktığımda alışık olmadığım biriyle karşılaşıyor gibiyim.

Burnumun yeni şekli aslında tam da istediğim gibi ama yüzümün ifadesi sanki değişti. İnsanların “çok doğal olmuş” yorumları beni biraz rahatlatıyor ama içten içe hâlâ alışma sürecindeyim. Makyaj yaparken bile eski alışkanlıklarım işe yaramıyor.

Bunu daha önce yaşayanlar oldu mu? Estetik sonrası bu tip duygusal tepkiler sık görülen bir süreç mi, yoksa benimki biraz fazla mı?

Canım seni öyle iyi anlıyorum ki… Ben 29 yaşındayken oldum ameliyatı, şimdi 3. yılımdayım. İlk 2 ay neredeyse her sabah aynaya uzun uzun bakıp “Bu ben miyim?” diye düşündüm. Burnum istediğim gibiydi ama yüzümdeki o küçük değişiklik tüm ifadeyi etkiliyordu.

Doktorum bu sürecin çok normal olduğunu söyledi; çünkü senin “içerideki ben” algın eski görüntüne alışık. Yeni halin güzel bile olsa beynin bir adaptasyon sürecine giriyor. Ben 3. aydan sonra yavaş yavaş “bu yeni ben” hissine alıştım. Makyaj bile değişiyor, çünkü yüz oranların değişiyor.

Yani yalnız değilsin, bu tamamen geçici. Zamanla aynadaki yansımanla barışıyorsun, hatta ona âşık oluyorsun.

Ah evet, bu sadece estetik değil, psikolojik bir süreç aynı zamanda. Burnum çok güzel oldu ama ben de “eski ben”in gittiğini düşününce bir süre hüzünlü hissediyordum. Aslında kaygı, kontrolü kaybetme hissinden geliyor. Yani senin kararınla olan bir değişim bile olsa, yüzümüzdeki o yıllardır tanıdığımız bakış bir anda değişince insanın içi biraz sarsılıyor.

Ben bir not defteri açtım, her gün aynaya bakınca ne hissettiğimi yazdım. İnan, birkaç hafta içinde tonlar değişti. İlk baştaki yabancılık, sonra “alışma”, sonra da “özümseme”…
Seninki fazla değil, oldukça insani bir süreç bu. Zaman ver kendine, bu yeni seninle barışmanın adı: dönüşüm.

Geri