Soru Cilt Bakımında Hangi Sırayla Ne Kullanacağımı Bilmiyorum, Kafam Karıştı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Canan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Canan

Kayıtlı Üye
Elimde birkaç ürün var ama hangisini önce kullanmalıyım, ne zaman kullanmalıyım hiçbir fikrim yok. Temizleme sonrası tonik mi serum mu, gece serumdan sonra nemlendirici mi...
İnternette herkes başka bir şey söylüyor. Karma ciltliyim, hassas da sayılırım.
Düzenli ve basit bir cilt bakım sıralaması bilen varsa paylaşabilir mi? Karmaşık olmayan, işe yarayan bir rutin arıyorum artık.

Ben de senin gibiydim, elimde bir sürü ürün vardı ama neyi ne zaman süreceğimi hiç bilmiyordum. Cilt bakımının bu kadar karmaşık olması gerekmediğini zamanla öğrendim. Karma ve hafif hassas bir cildim var, bu sıralamayı uyguluyorum ve gerçekten işe yarıyor:
  1. Temizleme (akşamları jel, sabahları sadece su)
  2. Tonik (alkolsüz ve sakinleştirici olanlardan)
  3. Serum (gündüz C vitamini, gece hyaluronik asit veya niasinamid)
  4. Nemlendirici (hafif yapılı, jel formda)
    Gündüzleri serumdan sonra güneş kremi de sürüyorum tabii.
Bence mesele çok fazla ürün değil, cilde düzenli ve nazik davranmak. Herkesin önerisi farklı olabilir ama cildin neye nasıl tepki verdiğini takip edersen zamanla en iyi sıralamayı kendin buluyorsun.

Çok uzun süre sadece yüzümü yıkayıp bırakıyordum çünkü bu kadar sırayla uğraşacak enerjim yoktu. Ama sonra yanaklarım kuru, T bölgem parıl parıl… dedim bu iş böyle gitmeyecek.
Benim çözümüm minimalist oldu. Sabahları:
  • Sadece suyla yıkıyorum
  • Hafif nemlendirici + güneş kremi
    Gece ise:
  • Temizleme jeli
  • Hafif tonik (gül suyu kullanıyorum bazen)
  • Çok yoğun olmayan bir serum (bazen kullanmıyorum bile)
  • Jel formda nemlendirici
Tonlarca serum denemedim ama en azından bu sade haliyle bile ciddi bir fark gördüm. Önemli olan her gün bir şeyler yapıyor olmakmış, onu fark ettim. Cilt zaten zamanla neyi sevip sevmediğini gösteriyor.

Geri