Soru Cilt Tonum Çok Düzensizleşti, Aynaya Baktıkça Moral Bozuluyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berna

Kayıtlı Üye
Eskiden cildim hiç kusursuz olmasa da en azından eşitti. Şimdi bir yanım açık, bir yanım sanki gölge düşmüş gibi soluk duruyor. Fondöten bile düzgün yayılmıyor.
Güneş kremi kullanıyorum ama acaba geç mi kaldım? Cilt bakım ürünleriyle toparlamaya çalıştım ama bir sonuç alamadım.
Cilt tonu eşitleyen, gerçekten işe yarayan bir serum ya da doğal yöntem varsa önerilere açığım. Psikolojik olarak bile etkiliyor insanı.

Aynı durumu ben de yaşadım. Cildim birden böyle yamalı gibi görünmeye başladı; özellikle yanaklarım soluk, alın bölgem daha koyu gibiydi. Güneş kremi kullanıyordum ama geç kalmışım. Sonra haftada 2 gece niasinamid ve alfa arbutin içeren bir serum kullanmaya başladım. 2 ayda fark edilir şekilde cildim toparladı. Sabahları da sadece nemlendirici + SPF yaptım. Cilt tonu eşitlenince hem makyaj daha güzel durdu hem aynaya bakarken kendimi daha iyi hissettim.

Bu anlattığın eşitsizlik bende de oldu. Fotoğraflarda yüzümün bir tarafı hep gölgeli çıkıyordu, aynada bile fark ediyordum. Düşündükçe fark ettim ki sorun sadece renk değil, doku farkı da vardı. Bunun nedeni genelde birikmiş ölü deri, eski sivilce izleri ve bazen farkında olmadığımız gizli güneş lekeleri oluyor.

Ben şöyle bir rutinle toparladım:
  • Haftada 2 kez polihidroksi asit (PHA) içeren bir tonikle nazik peeling (glikolik bana fazla gelmişti, PHA daha yumuşak),
  • Sabahları C vitamini serumu (askorbik asit değil, türevlerini kullandım – daha az irite ediyor),
  • Geceleri ise niasinamid ve traneksamik asit içeren hafif bir serum,
  • Güneş kremi ise artık sadece yazın değil, her mevsim +2 saatte bir tazeliyorum.
Doğal yöntem olarak da pirinç suyu tonik gibi kullanmak işe yaramıştı. Fermente pirinç suyu özellikle aydınlatıcı etkili.

Sonuç almam 2 ay sürdü ama sabırlı olunca ciddi fark gördüm. Bence geç değil, sadece artık cildin “yüzey değil derin bakım” istiyor olabilir. Seni o halinden rahatsız eden şeyin yavaş yavaş düzeldiğini görmek hem cilde hem ruh haline çok iyi geliyor. Devam et, değiyor. 💛

Geri