Soru Dirseklerim ve Diz Kapaklarım Sürekli Koyu Renkli, Ne Denesem Açılmıyor

Betül Taşçı

Kayıtlı Üye
Temizliyorum, peeling yapıyorum, hatta limon bile sürdüm ama özellikle dirseklerimdeki o koyu görüntü bir türlü gitmiyor.
Kıyafet giymem sorun değil ama insan aynada görünce bile rahatsız oluyor.
Gerçekten işe yarayan bir bakım önerisi olan var mı? Hem doğal hem tahriş etmeyen bir şey arıyorum. Uzun vadeli de olsa sabırla yaparım yeter ki işe yarasın.

Ah o dirsek koyulukları… Tam da dediğin gibi, kıyafetle kapanıyor ama insan aynada görünce canı sıkılıyor. Ben de zamanında limon, karbonat, hatta diş macunu bile denedim (evet, pişmanım 🙈) ama ya tahriş etti ya da geçici bir aydınlık sağladı.

En çok işe yarayan şu oldu:
  • Haftada 2 kez doğal yoğurt + zerdeçal karışımı yapıp dirseklere sürdüm. 10-15 dakika bekletip ılık suyla yıkadım. Zerdeçal hem renk eşitliğine destek oluyor hem de cildi yatıştırıyor.
  • Her duş sonrası gliserinli sabunla yıkayıp, nemliyken hindistancevizi yağı sürdüm. Cildi çok güzel yumuşatıyor ve uzun vadede rengi açıyor.
  • Haftada 1 kez de sadece şeker + zeytinyağı peelingi yapıyorum. Ama kesinlikle bastırmadan, nazikçe.
Yaklaşık 1 ay sonra belirgin bir fark gördüm. Hemen beyazlamıyor belki ama cilt tonu yavaş yavaş açılıyor ve yumuşuyor. Sabırla devam edersen sonuç geliyor 🌼

Geri