Soru Dış Gebelik İlacı Kullanırken Saç Dökülmesi Yaşanır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilan

Kayıtlı Üye
Merhaba hanımlar,

Buraya yazmak biraz cesaret işi ama aynı durumu yaşayan birilerini bulmak istiyorum açıkçası. Yaklaşık 1,5 ay önce dış gebelik yaşadım ve doktorumun önerisiyle Metotreksat tedavisine başladım. Fiziksel olarak zorlayıcıydı ama daha çok duygusal olarak beni çok yıprattı…

Tedavi sonrası vücudum toparlamaya başladı derken son birkaç haftadır başka bir sorunla karşı karşıyayım: yoğun saç dökülmesi.

Önceden zaten ince telli saçlarım vardı ama şimdi elimi saçıma attığımda bile tel tel dökülüyor. Özellikle duşta ve tararken avuç dolusu saç geliyor. Açıkçası bu durum beni korkuttu. Acaba kullandığım dış gebelik ilacı saç dökülmesine neden olur mu? Metotreksat ilacının böyle bir yan etkisi olabilir mi?

İnternette dolaşan bilgiler çok çelişkili. Kimi geçici diyor, kimi daha ciddi olabilir diyor. Hormonlarla mı ilgili, yoksa direkt ilacın etkisi mi, tam emin değilim. Bu süreci yaşamış olanlar varsa, gerçekten bu saç dökülmesi normal mi, ne kadar sürdü, geri çıktı mı, sizin deneyimlerinizi çok merak ediyorum.

Her yorum benim için çok kıymetli. Şimdiden teşekkür ederim, yalnız olmadığımı bilmek bile iyi gelecek.

Geri