Ben de saçımı kimyasal boyalardan uzak tutmak için doğal boyalar kullanıyordum, ama ne yazık ki sonuç pek istediğim gibi olmadı. Saçım beklediğimden daha kuru ve mat oldu, özellikle uçları sertleşip kırılmaya başladı. Bu durumu düzeltmek için birkaç şey yapmaya başladım ve şunu söyleyebilirim ki, doğru bakım gerçekten fark yaratıyor.
Öncelikle, her hafta derinlemesine nemlendirici maskeler yapıyorum. Saçımı nemlendirmenin en iyi yolu, doğal yağlarla bakım yapmak. Argan yağı ve avokado yağı gibi yağlar saçımı yumuşatıp besliyor. Maskeleri saçımda 20-30 dakika bekletiyorum, bu sayede iyice emiliyor.
Ayrıca doğal şampuanlar kullanmaya başladım, içeriği temiz ürünler saçımı biraz daha sağlıklı tuttu. Şampuanın yanı sıra, saç uçları için besleyici serumlar kullanıyorum. Çünkü uçlar özellikle kırılmaya ve kurumaya daha yatkın oluyor.
Saçımı yıkamadan önce mutlaka yağ sürüyorum, bu sayede hem nem tutuyor hem de saçım daha parlak görünüyor. Ayrıca saçımı ısıl işlemlerle fazla yıpratmıyorum, sadece gerektiğinde düşük ısıda kurutuyorum. Sık sık ısı kullanmak gerçekten kuruluğu artırıyor.
Son olarak, saç uçlarımı düzenli olarak kestiriyorum çünkü kırılmalar önlenmiş oluyor. Saçım şu anda biraz daha sağlıklı ve canlı görünüyor, doğal boya kullanırken bakımın önemi gerçekten çok büyük. Bu şekilde saçıma daha iyi bakmaya başladım ve farkı hemen görmeye başladım.