Soru Dökülmüş Saçlarımı Geri İstiyorum

Nurettin Tokgöz

Kayıtlı Üye
Geçen yıl sinir ve stresten dolayı saçlarımın neredeyse %60'ını kaybettim ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Saç dökülmesi için doğal çözümlerden faydalansam da ne yazık ki saç dökülmemi durduramadım. Doktora gittim ve vitamin eksikliğinden kaynaklandığını öğrendim. Bana XPecia mavi kutuda olan tableti kullanmamı söyledi. Şampuan olarak da Bioxin'in saçlarıma uygun olacağını belirtti. Her ne kadar 2 aydır düzenli olarak kullansam da saç köklerimde tüy şeklinde bile yeni saç oluşumu gerçekleşmiyor.

Siz saç dökülmesiyle mücadele ederken anlattıklarım dışında hangi yöntemleri deneyip çözüm buldunuz?

Öncelikle yaşadığın bu üzücü olay için gerçekten üzgünüm. Ancak saç dökülmesi sırasında takviye edici ürünleri kullanman gerekirdi. Saçların döküldükten sonra saç diplerindeki kök hücre kanalları kapandıktan sonra kaybedilen saçları geri getirmen mümkün olmayabilir. Ben de senin gibi zamanında saç dökülmesini ihmal ettim ve sonrasında pişman oldum, ama nafile. Giden saçlar geri gelmiyor. Ben de çözüm olarak saç ekimi yaptırdım. Sen yine de tedavi yöntemlerini deneyerek şansını dene; eğer başarılı olmazsa saç ekimi yaptırabilirsin. Henüz vitamin ve şampuanı kullanmaya başlayalı 2 ay olmuş, bunları en az 7-8 ay düzenli kullanmaya özen göster.

Saçlarınız dökülmeye başladığında gerekli önlemleri almazsanız, bu tür can sıkıcı durumlar yaşamanız kaçınılmaz olur. Ben her yıl düzenli PRP yaptırıyorum ve saçlarımın sağlığı için düzenli besleniyorum. İnşallah kısa zamanda bu durumdan kurtulur ve kaybettiğiniz saçlarınızı geri kazanırsınız.

Başlığa gerçekten çok güldüm, Allah günah yazmasın ama içimden “Aç kapıyı Aras Kargo!” diyesim geldi! 🤣

İroni bir yana, umarım saç dökülmesi sorununa kısa sürede etkili bir çözüm bulmuşsunuzdur. Geçmiş olsun!

Başlığa gerçekten çok güldüm, Allah günah yazmasın ama içimden “Aç kapıyı Aras Kargo!” diyesim geldi! 🤣

İroni bir yana, umarım saç dökülmesi sorununa kısa sürede etkili bir çözüm bulmuşsunuzdur. Geçmiş olsun!
Ağlanacak halime güldüğünüze söz etmem, ama bir gün başınıza geldiğinde bu durumun ne kadar psikolojik olarak yıpratıcı ve sinir bozucu olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Allah kimseye böyle bir süreci yaşatmasın…

Ama yine de bir tebessüm ettirebildiysem, ne mutlu bana. 🥲

Ağlanacak halime güldüğünüze söz etmem, ama bir gün başınıza geldiğinde bu durumun ne kadar psikolojik olarak yıpratıcı ve sinir bozucu olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Allah kimseye böyle bir süreci yaşatmasın…

Ama yine de bir tebessüm ettirebildiysem, ne mutlu bana. 🥲
Gerçekten çok özür dilerim, seni kırmak ya da hafife almak gibi bir niyetim asla yoktu. Sadece başlık dikkatimi çekti ve istemsizce gülümsedim ama yaşadığın sürecin ne kadar zorlayıcı ve yıpratıcı olabileceğini şimdi çok daha iyi anlıyorum.

Umarım en kısa sürede bu durumun üstesinden gelir ve çok daha güçlü, mutlu hissedersin. Tekrar içtenlikle özür dilerim, kırdıysam affet lütfen.

Kalpten sevgilerle. 🫶🏽

Geri