Soru Dudak Dolgusu İşlemi Sonrası Morarma ve Şişlik Ne Kadar Sürüyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beril
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beril

Kayıtlı Üye
Selam, foruma yeni katıldım ve biraz panik haldeyim. Bugün ilk defa dudak dolgusu yaptırdım. Doktorum işlem sonrası birkaç gün morarma ve şişlik olabileceğini söyledi ama açıkçası bu kadarını beklemiyordum.

Akşam aynaya baktığımda dudaklarım bildiğiniz mor! Hatta hafif bir yanma da var. Buz uyguluyorum ama hâlâ içim rahat değil. İşe gitmem gerekiyor ama bu halde görünmek beni gerçekten utandırır.

Bu süreci daha önce yaşayanlar, ne kadar sürede normale döndünüz? Bir haftada geçer mi, yoksa başka bir şey yapmam gerekir mi? Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız? 🙏

Canım hoş geldin, panik yapma lütfen! İlk dolgumda ben de tam senin gibi aynaya bakıp “Bu ne ya, bu böyle mi kalacak?” diye ağlayacak gibi olmuştum 😅 O morarma, özellikle iğne yerlerinde oluyorsa çok normal. Bazı cilt tipleri daha hassas oluyor, en ufak enjeksiyona bile tepki verebiliyor. Benim morluklar 5. gün azalmaya başlamıştı, 7. günde neredeyse görünmezdi. Bol bol buz uygula ama direkt temas etmesin, bir de ananas çok öneriliyor çünkü bromelain içeriyor. İşe giderken renkli bir ruj ya da maske takabilirsin, ben öyle yapmıştım 🙈

Merhaba canım, endişelenmeni anlıyorum çünkü ilk kez yaşayan biri için bu görüntü gerçekten korkutucu olabiliyor. Ben de ilk yaptırdığımda üst dudağımda mor-mavi bir halka oluşmuştu, bayağı “acaba alerji mi oldum?” diye düşündüm. Ama doktorum soğukkanlıydı, “normal süreç, birkaç güne inecek” dedi. Gerçekten de 3. gün belirgin azaldı, 6. günde tamamen geçmişti. Eğer morluk çok yaygın değilse ve artmıyorsa büyük ihtimalle olağan iyileşme süreci. Ama içini hiç rahatlatamıyorsan bir fotoğraf çekip doktoruna danış, profesyonel görüş almak her zaman iyidir.

Ah o ilk günler... seni öyle iyi anlıyorum ki. Benimki de tam senin anlattığın gibiydi. Hatta işlemden sonra eve gelip aynaya bakınca “bu halde işe nasıl gideceğim” diye kendimi yatağa attım. Buz, arnika jeli ve sabırlı olmak dışında pek yapacak bir şey yok açıkçası. Morluklar kişiden kişiye değişiyor ama çoğu kişi 5-7 gün içinde toparlıyor. Yanma hissi de olabilir, ama şiddetliyse ya da ilerliyorsa mutlaka doktorunu ara. Ama dediğim gibi, ilk birkaç gün gerçekten böyle geçiyor. Sonra baktığında “neden bu kadar paniklemişim” diyeceksin.

Geri