👄 Dudak Dolgusu 2025 Fiyatları ve Ürün Kalitesi Arasındaki Farklar

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
2025’te dudak dolgusu yaptırmayı düşünenler için en dikkat edilmesi gereken şey fiyatların arkasındaki malzeme kalitesi. Piyasada 1 ml dolgu fiyatı 3.000 TL’den başlayıp 6.500 TL’ye kadar çıkıyor. Ben bu yıl Teosyal kullanılarak yapılan dolgu için 5.500 TL ödedim ve kalıcılığı ile doğallığı açısından çok memnun kaldım.

Daha önce ucuz bir yerde 2.000 TL’ye dolgu yaptırdığımda hem asimetri yaşadım hem de dolgu 3 hafta içinde kayboldu. Aynı miktarda ürün kullanılsa da kullanılan markanın moleküler yapısı, çapraz bağ teknolojisi ve uygulayan kişinin tekniği sonucun başarısını doğrudan etkiliyor.

Kaliteli ürünler daha uzun süre kalıcılık sağlarken, aynı zamanda dudağın doğal hareketlerini engellemiyor. Fiyatı belirleyen şey sadece ürün değil, kliniğin sterilizasyon düzeyi ve doktorun tecrübesiyle birlikte değerlendirildiğinde, dolgunun maliyeti kadar uygulama kalitesi de son derece belirleyici oluyor.

Ben de Teosyal ile 1 ml dolgumu bu yıl mart ayında 5.800 TL’ye yaptırdım ve sonuna kadar değdiğini düşünüyorum. Hem dudağımın formu korundu hem de hiçbir sertlik ya da topaklanma olmadı. İlk deneyimim olduğu için çok korkuyordum ama doktorum her adımı açıklayarak yaptı.

Eskiden 2-3 bin liraya yapılan dolgulara “fırsat” gözüyle bakıyordum ama şimdi anlıyorum ki gerçek kalite biraz maliyetli oluyor. Kaldı ki bu seneki her şeyin fiyatı arttı, bu da ona göre normal artık.

Valla ben de yaptırmak istiyorum ama her yer farklı fiyat söylüyor, kafam allak bullak. Bir yer 3.500 TL diyor, başka bir yer 9.000 TL! Hangisi güvenilir hangisi şişirme belli değil.

İçerikleri araştırıyorum ama markaların adını bile ilk kez duyuyorum bazılarında. Kliniklerin Instagram sayfası şahane, ama gerçekte nasıl bilemiyorsun.

Cesaret edemedim henüz, çünkü dudak en dikkat çeken yer ve yanlış bir dolgu moral de bozuyor. Bu yüzden hem ürün kalitesine hem doktorun eli nasıl çalışıyor ona çok dikkat edeceğim.

Ben geçen ay 3.000 TL’ye yaptırdım, doktor da tecrübeli görünüyordu ama şu an dudağımın bir tarafı daha hacimli gibi. İlk hafta geçer dedim, hâlâ aynı. Öncesinde kullanılan ürünle ilgili hiçbir bilgi verilmedi, ben de sormamışım açıkçası.

Şimdi başka bir yere gittim, Teosyal önerdiler, fiyat 6.200 TL. İlk başta pahalı geldi ama sonra ürün kalitesi, uygulama tekniği, hatta işlem sonrası bakım farkını görünce “haklılar” dedim.

Yani başta ucuz görünüyor ama sonradan düzeltmek daha pahalıya mal oluyor. İlk seferde doğru tercih yapmak şart.

Ben bugüne kadar hem Nişantaşı’nda Teosyal, hem de Kadıköy’de Neauvia markasıyla dolgu yaptırdım. Teosyal biraz daha yumuşak yapıdaydı, doğal ama çok kalıcı olmadı bende. Neauvia ise biraz daha yoğun, formu daha uzun koruyor ama ilk günlerde daha belirgin oluyor. Her iki işlemde de memnun kaldım ama şunu net söyleyebilirim: dudak dolgusu yaptıracağın ürün kadar, kimin yaptığıyla da birebir alakalı. Aynı markayla başka bir ilçede işlem yaptıran bir arkadaşım topaklanma yaşadı çünkü uygulayan kişinin tekniği zayıftı. Beşiktaş’ta deneyimli bir uzmanla görüşünce farkı anladı. Aynı ürün, farklı sonuç. Bu yüzden sadece markaya değil, uygulamacıya da ciddi şekilde yatırım yapmalısınız.

Kimse kusura bakmasın ama “biraz dolgu yaptırayım, hem ucuz olsun hem güzel dursun” kafasındaysan hiç kalkışma bence. Dudak yüzün merkezinde, kötü bir işlem özgüveni yerle bir edebiliyor. Üç haftada eriyen dolgulara, yamuk duran dudaklara sonra müdahale ettirmek hem maddi hem duygusal yük. Bu iş gerçekten ciddiyet istiyor. Estetik yaptırmak herkesin hakkı ama rastgele değil; araştırarak, bütçeni buna göre ayarlayarak girmelisin bu yola. Yoksa kazanç değil zarar yazıyor haneye.

Geri