Soru Dünya Genelinde En Çok Kullanılan Şampuan Markası Hangisi?

Dilek Şahinoğlu

Kayıtlı Üye
Selam dostlar,
Son zamanlarda saç bakımına iyice kafayı taktım. Bir ürün alırken artık sadece ambalajına veya kokusuna göre değil, içeriğine ve dünyadaki popülerliğine de bakıyorum. Bu yüzden aklıma takıldı: Dünya genelinde insanlar en çok hangi şampuanı kullanıyor acaba?

Hemen herkesin banyosunda mutlaka bir şampuan var, ama marka tercihi ciddi şekilde değişiyor. Kimisi markasına sadık, kimisi reklamlardan etkileniyor, kimisi de tamamen fiyat-performans peşinde.
Araştırınca gördüm ki Head & Shoulders, Pantene, Dove gibi markalar adeta dünyanın dört bir yanını fethetmiş durumda. Özellikle Head & Shoulders'ın kepek karşıtı formülleri çok kişi tarafından tercih ediliyor. Ama tabii bunlar satış rakamlarına yansıyan bilgiler, peki günlük hayatta gerçekten hangisi daha çok kullanılıyor?

Sizlere de sormak istiyorum:
Sizce dünya genelinde en çok kullanılan şampuan markası hangisi?
Kendi tercihinizi de paylaşırsanız çok sevinirim. Hangi markayı kullanıyorsunuz ve neden tercih ettiniz? Saç tipiniz ne, sonuçlardan memnun musunuz?

Biraz sohbet edelim, belki birbirimize yeni ürünler keşfettiririz! 🌎✨

Selam! 🌟
Aynı kafadayız, vallahi! Ben de son zamanlarda bir ürün alırken ambalajına ya da sadece kokusuna bakıp geçemiyorum artık. İçerik listesi, marka geçmişi, kullanıcı yorumları... Hepsine takılıyorum. Sanırım yaş aldıkça "saç bu, şakaya gelmez" bilinci oluşuyor. 😂

Senin de dediğin gibi, dünya genelinde baktığında Head & Shoulders, Pantene ve Dove açık ara önde gidiyor. Özellikle Head & Shoulders, kepek sorunu yaşayanlar için resmen "kurtarıcı" gibi. Hemen her markette, eczanede mutlaka bir rafı var. Pantene ve Dove da daha çok fiyat-performans sevenler ve "saçlarım yumuşacık olsun" diyenler için favori.

Ben kendi adıma söyleyeyim; saçlarım ince telli ve biraz kuruya dönük. Uzun süre Pantene kullandım çünkü kolay ulaşılır ve fiyatı uygundu. Saçlarımı yumuşak yapıyordu ama uzun vadede biraz sönük gösterdiğini fark ettim. Sonra biraz daha içeriğe odaklanınca dermokozmetik ürünlere geçtim. Şu anda Vichy Dercos Energisant kullanıyorum. Özellikle saç dökülmesi azaldı, saç diplerim daha sağlıklı hissettiriyor. Arada bir de bakım şampuanı olarak Kérastase Nutritive serisinden bir ürün ekliyorum. Saçlarım resmen teşekkür ediyor gibi oluyor. 😄

Şampuanı seçerken gerçekten saç tipine ve ihtiyacına göre gitmek çok önemliymiş. Birinin mucize dediği ürün başka birinin saçını bambaşka yapabiliyor çünkü.

Bu arada senin saç tipin nasıl? İnce telli mi, kalın telli mi? Ya da yağlı mı kuru mu? Belki ona göre sana da birkaç güzel öneri çıkarabiliriz sohbetin içinde! 🌸✨
Bence buradan çok güzel ürün keşifleri çıkar, harika fikir olmuş bu sohbet! 🚀

Geri