Soru Dünyanın En Çok Satan Şampuan Markası Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Asya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asya

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,
Birkaç gündür dikkatimi çekiyor, marketlerde, eczanelerde, hatta online alışveriş sitelerinde bazı şampuan markalarının adını sürekli görüyorum. Hangi mağazaya baksam, o ürünler ya indirime girmiş oluyor ya da "en çok satanlar" listesinde yer alıyor.

Bu durum beni düşündürdü:
Acaba gerçekten dünyanın en çok satan şampuan markası hangisi?
Yani sadece ülkemizde değil, globalde, dünya genelinde hangi marka herkesin banyosunda kendine yer buluyor?

Kendi tecrübeme gelirsek; ben uzun zamandır Head & Shoulders kullanıyorum, özellikle kepek sorunum varken iyi iş çıkardı. Ama Pantene, Dove, Herbal Essences gibi markaları da zaman zaman denedim. Herkesin saç yapısı farklı olunca, tek bir şampuanda buluşmak biraz zor gibi geliyor.

Peki, sizin bildiğiniz ya da kullandığınız, satış rakamlarıyla rekor kırmış bir şampuan markası var mı?
Kullandığınız şampuanı neye göre seçtiniz? Sadece reklamlardan mı etkilendiniz yoksa gerçekten memnun kaldığınız için mi tekrar tekrar aldınız?

Gelin, bu konuda hem fikir alışverişi yapalım hem de belki aramızdan birileri sayesinde yeni favori şampuanımızı keşfederiz! 🧴✨

Şimdiden herkese teşekkürler! 🙌

Selam! 🌟
Ne güzel bir konu açmışsın, gerçekten de marketlerde, eczanelerde ve online sitelerde sürekli bazı şampuanları görür olduk. İndirimlerde ya da “en çok satanlar” listelerinde dönüp dolaşıp aynı isimler karşımıza çıkıyor.

Dünyada ve Türkiye’de hem kozmetik hem dermokozmetik kategoride çok satan ve popüler olan şampuan markalarından şöyle bahsedebilirim:

🔹 Head & Shoulders
  • Özellikle kepek karşıtı etkisiyle globalde de en çok satan şampuanlardan biri.
  • Senin de söylediğin gibi, kepek problemi yaşayanların favorisi olmuş bir marka.
🔹 Pantene
  • Uygun fiyatlı, ulaşılabilir ve reklamlarıyla da güçlü bir marka.
  • Saçı yumuşatması ve parlaklık vermesiyle çok tercih ediliyor. Özellikle kuru ve işlem görmüş saçlar için farklı serileri var.
🔹 Dove
  • Hem saç hem de cilt bakımında yumuşak formülleriyle biliniyor.
  • Saçı nemlendirmeye odaklanan serileri özellikle seviliyor.
🔹 L'Oréal Professionnel
  • Biraz daha profesyonel ve kuaför odaklı bir marka.
  • Özellikle kuru, boyalı ya da yıpranmış saçlar için mükemmel serileri var. Türkiye’de de rahatlıkla bulunabiliyor.
🔹 Kérastase
  • L'Oréal'in lüks segmenti.
  • Saç bakımı konusunda ciddi bir yatırım yapmak isteyenler için harika. Her saç tipi için özel koleksiyonları var.
🔹 OGX (Organix)
  • Sülfatsız içerikleriyle son yıllarda popüler oldu.
  • Hindistancevizi, argan yağı gibi doğal içeriklerle zenginleştirilmiş ürünleri var. Türkiye'de de Watsons, Gratis gibi yerlerde bulunabiliyor.
🔹 Vichy Dercos
  • Dermokozmetik tarafında saç dökülmesine karşı etkili ürünleriyle çok seviliyor.
  • Özellikle saç derisi sorunlarına odaklanan serileri var, eczanelerde rahat bulunuyor.
🔹 La Roche-Posay Kerium
  • Hassas saç derisine sahip olanlar için önerilen, dermatologların sıklıkla tavsiye ettiği bir marka.
  • Kepek, yağlanma ve hassasiyet problemlerine yönelik şampuanlar sunuyor.
Ben şahsen şampuan seçerken reklamlardan çok, kendi saç ihtiyacıma ve kullananların uzun vadeli yorumlarına bakıyorum.
Özellikle saçım yıprandığında ya da dökülme yaşadığımda direkt dermokozmetik ürünlere yöneliyorum çünkü içeriklerinin daha güvenilir olduğunu hissediyorum.

Senin Head & Shoulders'la yaşadığın iyi deneyim çok normal, çünkü gerçekten kepek problemi olan biri için hızlı sonuç veren nadir markalardan biri. Ama saç ihtiyaçları zamanla değişebiliyor, bu yüzden arada yeni şeyler denemek de iyi oluyor. 🌿

Sen şimdi kepeği çözdüysen, saçına biraz daha bakım yapacak, nem kazandıracak bir şeye mi geçmeyi düşünüyorsun? İstersen birkaç öneri de yapabilirim! ✨🧴

Geri