Soru Durduk Yere Saçlarım Dökülmeye Başladı ve Beyazladı, Ne Yapmalıyım?

Rukiye

Kayıtlı Üye
Geçen yıl dedem vefat etti. O, küçük yaştan beri bana her alanda destek oldu. Okumamda, meslek sahibi olup kariyerimde bile desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Bu dünyadan göç edip gittiğinden beri ona aşırı özlem duyuyorum ve her an aklıma geliyor. Şükür olsun annem ve babam hayattalar ama dedemin bendeki manevi değeri çok büyüktür. Eğitim hayatı ve iş temposu derken onu ölmeden önce biraz ihmal etmiştim. Şimdilerde bu durumun derin üzüntüsü bende devam ediyor. Saçlarım durduk yere dökülmeye başladı ve hızlı şekilde aklar düştü diyebilirim. Saçlarımın belli bir bölgesi neredeyse tamamen beyazladı. Stres ve çok düşünmekten olduğunu biliyorum. Bu durumu nasıl atlatabilirim? Bana lütfen birisi yardım etsin, yoksa çıldırmama az kaldı. 🥺

Öncelikle başınız sağ olsun. Siz ve aileniz için oldukça üzücü bir süreçten geçiyorsunuz. Anlaşılan, dedenizin yokluğuna alışamadınız ve bu durum derin bir üzüntünün yanı sıra strese bağlı olarak vücudunuzda bazı tepkimelere yol açmaya başlamış. Öncelikle, bu kadar düşünmemeye çalışın, gerekirse sosyal aktivitelerde bulunun. Bir gün hepimiz kara toprağa gireceğiz, sizi anlıyorum. Belki söylediklerim sizi teselli etmeyecek ama yine de içimden gelenleri yazmak istedim. Normal hayatınıza dönmek için psikolog desteği almanızı öneririm. Bunun yanı sıra, saç dökülmesi ve beyazlaması için de alanında uzman bir dermatologa görünmenizi tavsiye ederim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. :(

Canım, ben de 3 ay önce anneannemi kaybettim. Alışması zor ama emin ol, hayatta olsa böyle bitmiş tükenmiş olmamı istemezdi. Aynısı deden için de geçerli. Kendini çok yıpratma, elinden geldiğince yemene içmene dikkat et. Düzenli beslenemiyorsan bile vitamin takviye edici kapsüllerden faydalanman doğru olur. Dedenizin mekanı cennet, toprağı bol olsun.

Geri