Soru Duştan Sonra Saçların Kabarmasını Önlemek İçin Ne Yapılmalı?

Masal Perisi

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar, duştan sonra saçların kabarmasını önlemek için ne yapıyorsunuz? Ben normalde kısa saç kullanan biriydim, fakat artık saçlarımı uzatmaya karar verdim ve şu an omuz hizama geldi. Ancak, duştan sonra saçlarım çok kabarıyor ve dalgalanıyor. Saçlarım ıslandığında biraz düzeliyor ama dışarı çıktığımda tekrar kabarmaya başlıyor. Şu anda kullandığım yöntem, saçlarımı tarayıp bone veya havlu ile sarmak. Ancak bu, dışarı çıkmam gerektiğinde pek işe yaramıyor. Lütfen saç kabarmasını önleyecek ürün veya yöntem önerilerinizi paylaşın, yoksa saçlarımı kestirmek zorunda kalacağım.

Ben de saçlarımı uzattıktan sonra aynı sorunu yaşadım. En çok fayda gördüğüm yöntem, duş sonrası argan yağı kullanmak oldu. Saçlarım hala nemliyken birkaç damla uyguluyorum, kabarma büyük ölçüde azalıyor. Ayrıca mikrofiber havlu kullanarak saçlarımı kurutuyorum, bu da kabarmayı önlemeye yardımcı olduğundan size de tavsiyemdir.

Saçlarım omuz hizasına geldiğinde kabarma sorunu yaşadım. Anti-frizz serumu kullanmaya başladım ve saçlarım çok daha sakin oldu. Ayrıca, saçlarımı soğuk suyla durulayıp geniş dişli bir tarakla tarıyorum. Bu yöntemler gerçekten işe yarıyor ve saçlarımın kabarmasını önemli ölçüde azalttığından sorunuza cevap yazmak istedim. :)

Geri