Oğuz Bayam
Kayıtlı Üye
Selam millet,
Uzun zamandır içime dert olan bir konuyu sormak istiyorum. Yaş 26, erkek. Son 1-2 aydır özellikle fark ettim: Elimi saçıma her attığımda birkaç tel geliyor. Banyoda, yastıkta, elbisemde de arada saç görüyorum ama en çok dikkatimi çeken şey elimle saçıma dokunduğumda gelen teller.
Şimdi, panik yapmak istemiyorum ama kafayı da yemeyeyim diye buraya yazıyorum. Genetikte de var biraz… Babamın saçları 30’larında seyreldi. Özellikle şakak bölgelerinde hafif açılma hissediyorum ama öyle tamamen kelleşme değil.
Stres, beslenme, uyku falan da etkiliyor diyorlar. Son zamanlarda uykularım biraz bozuk, iş hayatı da stresli.
Duşta 20-30 tel gitse normal deniyor ama elimle hafif tarar gibi yapınca bile tel geliyor.
Minoxidil gibi ürünler var ama kullanmaya başlarsam sürekli kullanmam mı gerekir diye korkuyorum.
Ne zaman dökülme “normal” sayılır, ne zaman “müdahale etmeli” aşamasıdır?
Doktora mı gitsem, yoksa panik yapmadan izlemeye devam mı etsem?
Samimi cevaplarınızı bekliyorum. Aynı durumu yaşayan varsa yazarsa çok sevinirim
Teşekkür ederim şimdiden.
Uzun zamandır içime dert olan bir konuyu sormak istiyorum. Yaş 26, erkek. Son 1-2 aydır özellikle fark ettim: Elimi saçıma her attığımda birkaç tel geliyor. Banyoda, yastıkta, elbisemde de arada saç görüyorum ama en çok dikkatimi çeken şey elimle saçıma dokunduğumda gelen teller.
Şimdi, panik yapmak istemiyorum ama kafayı da yemeyeyim diye buraya yazıyorum. Genetikte de var biraz… Babamın saçları 30’larında seyreldi. Özellikle şakak bölgelerinde hafif açılma hissediyorum ama öyle tamamen kelleşme değil.

Ne zaman dökülme “normal” sayılır, ne zaman “müdahale etmeli” aşamasıdır?
Doktora mı gitsem, yoksa panik yapmadan izlemeye devam mı etsem?
Samimi cevaplarınızı bekliyorum. Aynı durumu yaşayan varsa yazarsa çok sevinirim

Teşekkür ederim şimdiden.