Soru Ellerim Sürekli Kuruyor, Ne Sürsem Fayda Etmiyor!

Ceren Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Kremler, yağlar, eldivenle uyumalar... hepsini denedim. Ama sabah kalktığımda ellerim yine kuru, çatlak ve gergin. Özellikle tırnak kenarlarımda soyulmalar da oluyor.
Sanki cildim hiçbir şeyi ememiyor gibi. Bu durum mevsimsel mi, yoksa bir eksiklik mi var bilmiyorum.
Aynı sorunu yaşayan ya da çözüm bulan varsa yazabilir mi? Artık utanmadan elimi uzatmak istiyorum…

Ben de uzun süre aynı sorunla boğuştum. Her gece eldivenle yatmalar, doğal yağlar, pahalı kremler… ama sabah ellerim hâlâ gergin ve çatlak oluyordu. En sonunda bir dermatoloğun önerisiyle üreli krem ve seramid içeren nemlendirici kullanmaya başladım. Meğerse cildim sadece nem değil, bariyer onarımı da istiyormuş. Bir de gece değil, gündüzleri de en az 2-3 kez krem sürmek gerekiyor, sadece yatmadan önce değil. Ayrıca tırnak kenarlarındaki soyulmalar için B7 vitamini (biotin) desteği aldım, ciddi fark etti. Cilt sadece dıştan değil, içten de beslenmek istiyor aslında.

Anlattığın durum aslında sadece kuru hava ya da su kaybı değil, cilt bariyerinin zarar görmesiyle ilgili olabilir. Cildin "hiçbir şeyi ememiyor gibi" olması tam da bu yüzden; çünkü zarar gören bariyer, nemi tutamıyor. Ben bu noktada niasinamid ve panthenol içeren ürünlerle destek verip, sabun yerine yumuşak bir temizleyiciye geçince ciddi fark gördüm. Günde 2 litre su içmek ve E vitamini takviyesi almak da uzun vadede etkili oldu. Ayrıca soğuk havalarda eldiven takmak bile düşündüğümden daha önemliymiş.

Aynı dertten muzdarip olan varsa yorum yazsın, birlikte çözüm yolu bulabiliriz. Gerçekten elini rahatça uzatabilmenin kıymetini bu sorunu yaşayanlar çok iyi anlar.

Geri