Soru Estetikten Sonra Psikolojik Olarak Zorlandım, Bunu Yaşayan Var mı?

Sevim Tezcan

Kayıtlı Üye
Merhaba, bu yazıyı içimi dökmek için yazıyorum. Geçtiğimiz ay burun ve çene ucu estetiğini birlikte yaptırdım. Fiziksel anlamda toparlanmam hızlı oldu ama duygusal olarak beklemediğim kadar zorlandım.

Aynaya bakınca kendimi tanıyamıyorum. Eskiden çok eleştirdiğim burnumu bile şimdi özlüyor gibi oluyorum. Estetikten sonra “daha mutlu olacağımı” sanmıştım ama tam tersi bir boşluk hissi yaşıyorum şu an.

Bu duyguların geçici olduğunu söyleyenler var ama ben kendimi yalnız hissediyorum. Estetik sonrası böyle bir kimlik bocalaması yaşayan başka biri oldu mu?

Canım öncelikle geçmiş olsun… Gerçekten hem fiziksel hem duygusal olarak zorlayıcı bir dönemdesin ve hissettiklerin fazlasıyla insani. Kimse ameliyat sonrası böyle bir kimlik sarsıntısı yaşayacağını düşünmez ama bu çok daha sık yaşanıyor, sadece fazla dile getirilmiyor.

Ben de burnumu yaptırdıktan sonra benzer duygulara kapıldım. Üstelik insanlar “harika olmuş” dedikçe daha da yabancı hissediyordum. Kendimi “acaba eski halim daha mı ben gibiydi?” diye sorgularken buluyordum.

Ama geçiyor. Gerçekten geçiyor. Aynaya her gün bakıp biraz daha alışıyorsun. Sonra fark ediyorsun ki aslında sorun burun ya da çene değil, değişimin getirdiği geçici bir duygusal boşluk. O boşluk doluyor… zamanla, sevgiyle, kabulle. Yalnız değilsin, hiç değildin

Evet, ben de yaşadım. Burnum ve çene ucum birlikte yapıldığında aynaya bakmak ilk başta yabancı biriyle göz göze gelmek gibiydi. Kötü görünmüyordu ama “ben” gibi hissettirmiyordu.

Bana en çok yardımcı olan şey zaman oldu. 2-3 ay geçtiğinde yüzüm oturdu, ifademe alıştım, başkalarından gelen “çok sen olmuş” yorumlarını da duymaya başladım.

Bence bu hissettiğin şey “yanlış bir karar” değil, “büyük bir değişimin duygusal yansıması”. Kendine karşı nazik ol. Yeni yüzün fiziksel bir dönüşüm, ama içsel kabullenişin zamanla gelecek. Sabret.

Geri