Soru Evde Saç Boyama Sonrası Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Şirin

Kayıtlı Üye
Selam, ilk defa saç boyama yapacağım ve boyama sonrası saç bakımını nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Saçlarımın boyama işleminden sonra sağlıklı ve canlı kalmasını istiyorum, ancak hangi adımları izlemem gerektiği konusunda emin değilim. Boya sonrası saç bakımında dikkat etmem gerekenler hakkında bilgi almak istiyorum.

1. Saç boyama sonrasında saçlarımın sağlıklı kalması için hangi bakım ürünlerini kullanmalıyım?
2. Boya sonrası saç bakımında hangi adımları izlemeliyim ve dikkat etmem gereken püf noktalar nelerdir?

Saç boyama sonrasında saçlarımın sağlıklı kalması için sülfatsız şampuan ve saç kremi kullanıyorum. Bu ürünler, saç rengini korurken aynı zamanda saçlarımı yıpratmadan temizliyor. Ayrıca, haftada bir kez nemlendirici saç maskesi uygulayarak saçlarımı derinlemesine besliyorum.

Boyalı saçlar için özel olarak formüle edilmiş saç bakım yağları ve serumlar kullanıyorum. Özellikle argan yağı içeren ürünler, saçlarımı nemlendirir ve kırık uçları onarır. Ayrıca, renk koruyucu spreyler de saç renginin daha uzun süre kalıcı olmasını sağlar.

Boya sonrası saç bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası, saçları sık sık yıkamamaktır. Haftada 2-3 kez yıkamak yeterlidir. Yıkama sonrası saçları doğal olarak kurutmaya çalışıyorum ve ısı ile şekillendirme yaparken mutlaka ısı koruyucu ürünler kullanıyorum.

Geri