Soru Fön Makinesi mi? Doğal Kurutma mı? Kararsızım!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilan

Kayıtlı Üye
Saçımı yıkadıktan sonra her seferinde aynı ikilemle karşı karşıya kalıyorum: Fön makinesiyle hızlıca kurutmak mı, yoksa doğal kurumaya bırakmak mı?

Fön makinesi kullanınca saçlarım anında kuruyor ama zamanla daha kuru ve yıpranmış hale geldiğini hissediyorum. Doğal kurumaya bıraktığımda ise saatlerce ıslak kalıyor, özellikle kışın üşütmekten korkuyorum. Ayrıca kendi kendine kuruduğunda genellikle istediğim gibi şekil almıyor.

Peki, en sağlıklı ve pratik saç kurutma yöntemi hangisi? Siz nasıl yapıyorsunuz?

Banyodan sonra saçımı kurutmak benim için de tam bir mesele haline gelmişti! Fön makinesiyle hızlıca kurutmak çok pratik tabii ama zamanla saçı daha kuru ve kırılgan hale getirdiğini fark ettim. Özellikle saçım ince ve uzun olduğu için doğal kurutma hiç hoşuma gitmiyor, saçıma şekil vermekte çok zorlanıyorum.

Sonunda, saçımı havluyla nazikçe kurutup fazla suyu aldıktan sonra düşük ısıda fön makinesiyle kurutmaya başladım. Böylece hem saçım hızlıca kuruyor hem de yıpranmıyor. Fönü de her zaman uçlardan köklere doğru tutuyorum, böylece saçım kabarmıyor. Bazen çok vakit yoksa, saçı hafifçe kurutup doğal kurumasına bırakıyorum ama yine de biraz şekil almasını sağlayacak ürünler kullanıyorum.

Bence saçınızı kuruturken çok zorlanıyorsanız, düşük ısıda fön kullanmak hem pratik hem de saçın sağlığını koruyacak bir yöntem. Ayrıca, saçı nemliyken ısıya karşı koruyucu ürünler kullanmak da fark yaratıyor. Bu şekilde hem zaman kazanıyor hem de saçınızı yıpratmamış oluyorsunuz.

Geri