Soru Fön Makinesi Seçiminde Watt Gücü Ne Kadar Önemli?

Mehmet Akif

Kayıtlı Üye
Fön makinesi seçiminde watt gücünün ne kadar önemli olduğunu açıkçası uzun zamandır bende merak uyandırmıştır. Yüksek watt gücü, saç kurutma ve şekillendirme sürecini hızlandırır mı? Ayrıca, düşük watt gücüne sahip makinelerin de etkili olup olmadığını bilmek istiyorum. Yüksek watt gücünün saç sağlığı üzerindeki etkileri konusunda bilgi sahibi olmam için cevaplarınızı bekliyorum.

Soru: Fön makinesi seçerken watt gücünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fön makinesi seçerken watt gücüne mutlaka dikkat ediyorum. Yüksek watt gücüne sahip makineler daha güçlü hava akışı sağlar ve saçlarımı daha hızlı kurutur. Ben genellikle 1800-2200 watt arasında bir güç tercih ediyorum, çünkü bu aralık hem hızlı kuruma sağlar hem de fazla ısıdan kaçınmamı mümkün kılar.

Watt gücü benim için de önemli bir kriter. Daha düşük watt gücüne sahip makineler saçları kurutmak için daha uzun süre çalışmak zorunda kalıyor ve bu da zaman kaybı oluyor. 2000 watt ve üzeri güçteki makineler hızlı kuruma sağladığı için tercih ediyorum. Ancak, yüksek watt gücünün saçlara zarar vermemesi için ısı ayarının da olması önemlidir.

Geri