Soru Fraksiyonel Lazer Yaptırdım, Şu An Aynaya Bakamıyorum!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gül

Kayıtlı Üye
Kızlar selam, biraz iç dökme biraz da destek arıyorum. Cilt lekeleri ve gözenek problemim için geçen hafta fraksiyonel lazer yaptırdım. Doktor işlem sonrası kızarıklık ve kabuklanma olabileceğini söyledi ama şu an aynaya bakmaya korkuyorum.

Yüzüm şu an kızarık, pul pul ve gergin. Elimi sürdüğümde cildim adeta yanıyor gibi. Sonuçların 1 aya kadar ortaya çıkacağı söylendi ama bu geçiş süreci beni çok yordu. İşe gitmek zorundayım ve fondöten bile süremiyorum.

Bunu atlatan var mı? Ne zaman gerçek anlamda toparlanıyor? Cildinize nasıl bakım yaptınız bu süreçte? Moralim gerçekten çok bozuk şu an…

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki… İlk fraksiyonel lazerimi yaptırdığımda resmen depresyona girdim. Aynaya bakamıyorsun, dışarı çıkmak eziyet gibi. Ama şunu bil: bu işlem sonrasında herkes o gerginlik, yanma, kabuklanma sürecinden geçiyor. Ben ilk 4 gün termal su ve panthenol bazlı kremle atlattım. 1 hafta sonra yavaş yavaş kabuklar döküldü, 10. gün “Aaa benmişim!” dediğim o yeni cilt geldi. Lütfen fondöten sürme, gözenekleri tıkarsın. Bol su, bol nem, bol sabır. Geçecek, yeminle geçiyor.

Tatlım çok geçmiş olsun. Ben fraksiyoneli 3 defa yaptırdım, her seferinde de 5–7 gün süren o “yandım bittim kül oldum” evresi oldu. Korkma, bu kızarıklık ve kabuklanma aslında iyileşmenin ta kendisi. Cilt kendini yeniliyor. Sana önerim:

Cicaplast Baume B5 gibi onarıcı bir krem
– Sabah akşam bolca termal su spreyi
– Gündüzleri güneş kremi, yoksa lekeler geri döner

Ben bu süreçte işe giderken cilt tonu eşitleyen, tedavi edici BB kremler kullandım (Dr. Jart+ gibi). Tam kapatıcı değil ama biraz iyi hissettiriyor. İnan bana, 2. haftada cildin bambaşka olacak 💕

Senin yazdıklarını okurken resmen 2 yıl önceki halim gözümde canlandı. Fraksiyonel sonrası 3. gün okulda derse girdim, çocuklar “öğretmenim yüzünüz çok kızarık” dedi… O an yutkunamadım bile. Ama sonra o cilt kabukları döküldükçe altından pamuk gibi bir ten çıktı. Ben o dönemde tek yaptığım şey:
  • Cildime hiç dokunmadım
  • Aşırı sade bir nemlendirici + termal su
  • Güneşe çıkmamaya özen gösterdim
Haftaya şunu diyeceksin: “İyi ki yapmışım.” Sadece biraz daha sabır. Şu anki halin geçici. Geçici ama sonrası kalıcı güzellik.

Geri