Soru Geçici Saç Boyası ve Kalıcı Saç Boyası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hacer Mısırlı

Kayıtlı Üye
Merhaba, saç boyalarıyla bugüne kadar çok fazla içli dışlı olmadım ve geçici saç boyası ile kalıcı saç boyası arasındaki farkları tam olarak bilmiyorum. Saçlarımı boyamak istiyorum, ancak hangi türün benim için daha uygun olduğuna karar veremiyorum.

1. Geçici saç boyası ile kalıcı saç boyası arasındaki temel farklar nelerdir?
2. Hangi durumlarda geçici saç boyası, hangi durumlarda kalıcı saç boyası tercih edilmelidir?

Geçici saç boyası, saç tellerinin yüzeyine renk verirken, kalıcı saç boyası saçın içine nüfuz ederek uzun süreli bir renk değişikliği sağlar. Geçici boya birkaç yıkamada çıkar, kalıcı boya ise haftalarca kalır.

Geçici saç boyası, amonyak ve peroksit içermediği için saçı daha az yıpratır, ancak kalıcı boyalar daha güçlü kimyasallar içerir ve saç rengini kalıcı olarak değiştirir. Kalıcı boyalar daha yoğun ve kalıcı bir renk sağlar.

Kalıcı saç boyası, beyaz saçları kapatmak veya uzun süreli bir renk değişikliği yapmak isteyenler için daha uygundur. Eğer saç renginizde köklü bir değişiklik istiyorsanız ve uzun vadede aynı renkte kalmak istiyorsanız kalıcı boya kullanmalısınız.

Geçici saç boyası, sık sık renk değiştirmekten hoşlananlar veya belirli bir rengi denemek isteyenler için uygundur. Kalıcı saç boyası ise köklü ve kalıcı bir değişim arayan, beyazları kapatmak isteyen kişiler için idealdir.

Geri