Soru Göğüs Estetiği Yaptırdım, Ama Hâlâ Sutyenle Rahat Edemiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatma

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar, 2 ay önce göğüs büyütme ameliyatı oldum. Uzun yıllardır düşündüğüm ve cesaret edemediğim bir karardı. Operasyon güzel geçti, doktorumla da gayet memnun ayrıldık ama şu an küçük bir sorunum var: Sutyen kullanamıyorum.

Normalde destekli sutyen kullanırdım, şimdi yeni ölçülerime göre alışveriş yaptım ama hiçbir modelle konforlu hissetmiyorum. Göğüs altı kısmında baskı hissi oluyor ya da kesiyor gibi. Özellikle uzun süre takınca rahatsızlık veriyor.

Bu geçici bir durum mu? Vücut zamanla adapte olur mu, yoksa başka bir şey mi yanlış gidiyor? Sutyen markası önerileriniz de varsa çok sevinirim.

Canım çok tanıdık geliyor anlattıkların! Ben de 2,5 ay önce göğüs büyütme ameliyatı oldum ve açıkçası hâlâ her sutyen rahat hissettirmiyor. Özellikle göğüs altı dikiş bölgesine denk gelen destekli modeller, uzun süre takınca hem baskı yapıyor hem de batma hissi oluyor.

Doktorum bu hissin geçici olduğunu, doku oturdukça ve sinir uçları toparlandıkça rahatlamanın artacağını söylemişti. Ben bu dönemde Balensiz, ince askılı ama toparlayıcı soft modeller tercih ettim. Özellikle Oysho’nun pamuklu braletlerive Decathlon’un sporcu tarzı yumuşak sütyenleri baya rahat ettirdi. Zamanla vücut yeni haline alışıyor, ama ilk 3-4 ay sabır işi biraz 🙏🏻

Süreci harika özetlemişsin, ben de 3. ayımdayım ve hâlâ bazı sütyenleri 1 saat bile takamıyorum. Göğüs altındaki o baskı hissi ilk zamanlar çok yoğundu. Benim doktorum “alt hattın hassasiyeti 4–6 aya kadar sürebilir” dedi.

Ben de bu dönemde özellikle wireless yani balensiz ama destekli sütyenleri tercih ettim. Chantelle’in “Soft Stretch” serisi var, pahalı biraz ama değiyor çünkü hem esnek hem destekli hem de dikişsiz.

Vücudun alışıyor ama sabır ve doğru ürün çok önemli. Zorla sıkı sutyenle gezmek yerine, bu ara rahatlık öncelik olmalı. Zaten 6. aydan sonra çok daha doğal hissettiriyor.

Geri