Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) 2. Ayım: Yorgun Yüz Gitmiş Gibi

Sevim Tezcan

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese. 40 yaşındayım ve son birkaç yıldır aynaya baktığımda göz kapaklarımın düşüklüğü beni çok rahatsız etmeye başlamıştı. Makyaj yapmak da zorlaştı çünkü far sürdüğüm bölge görünmüyordu bile. 2 ay önce üst göz kapağı estetiği yaptırdım.

İlk hafta göz çevrem biraz morardı ama 10. günde dikişler alındıktan sonra rahatladım. Gözlerimdeki ağırlık hissi azaldı, yüzümdeki o yorgun ifade kayboldu. Şu an makyaj yapmak çok daha kolay ve estetik olarak da daha genç görünmemi sağladı.

Yara izim göz kapağımın katlanma çizgisine denk geldiği için görünmüyor bile. Aynaya her baktığımda daha “aydınlık” bir ifade görüyorum. Aranızda bu operasyonu olup alt kapak yaptıran var mı? Alt göz torbaları için de düşünüyorum.

Canım ben de senin gibi önce üst göz kapağını yaptırdım, o değişim gerçekten insanın yüzüne resmen ferahlık getiriyor. Aynaya baktığında o yorgunluk, o ağırlık hissi gidiyor ya... paha biçilemez. Ben üst göz kapak ameliyatımdan 4 ay sonra alt göz kapağı ve torbalanma için işlem yaptırdım, çünkü göz altlarımda da ciddi şişlik vardı.

Alt kapak biraz daha hassas bir süreç ama iyi bir cerrahla çok doğal sonuç alınıyor. İlk haftalar hafif ödem oluyor ama morluk çok daha az. Şimdi komple göz çevrem gençleşti diyebilirim. Üst yaptıranlar altı da mutlaka düşünmeli, bütünlük açısından çok fark yaratıyor.

Bende de durum çok benzerdi, 42 yaşındayım ve hem üst hem alt kapakta ciddi sarkma ve torbalanma vardı. Önce sadece üstü yaptırmayı planlamıştım ama doktorum “altı da eklersen çok daha dengeli bir ifade oluşur” dedi, iyi ki dinlemişim.

Alt kapak ameliyatında biraz daha dikkatli olunması gerekiyor çünkü şişlik inmesi daha uzun sürebiliyor ama sonuç şahane. Özellikle sabahları aynaya baktığımda o “şiş ve yorgun” görüntü artık yok. Üst kapakla kalmak da yeterli olabilir ama alt göz torbaları belirgiyse bence düşünmeye değer. Sonuç seni gerçekten çok daha enerjik ve dinlenmiş gösteriyor.

Geri