Soru Güneş Kremi Kullanımı Ne Zaman Başlamalı?

Ceren Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Cildim lekeye çok müsait olduğu için yaz ortasında Dermapen yaptırmaktan korkuyordum ama doktorum dikkatli olunursa bir sakıncası olmayacağını söyledi. İşlem sonrası 3 gün boyunca güneşe çıkmadım, pencereden bile uzak durdum. Ama sonra mecburen dışarı çıkmam gerekti.

Kafama takılan şey şu: Güneş kremi kullanımı tam olarak kaçıncı gün başlamalı? Bazı uzmanlar 48 saat diyor, bazıları ise hemen ertesi gün sür diyor. Ben 3. gün sürdüm ama içim hiç rahat değil. Ciltte yanma olmadı ama acaba geç mi kaldım?

👉 Siz güneş koruyucuya ne zaman başladınız ve hangi marka size iyi geldi?

Ben de aynı tereddütleri yaşadım. Yazın ortasında Dermapen biraz cesaret istiyor ama gerçekten doktorun dediği gibi dikkatli davranınca çok sorun olmuyor. Bana da “ilk 48 saat cilde hiçbir şey sürülmemeli” denmişti. O yüzden güneş kremini 3. gün sabahı, dışarı çıkmam gerektiğinde ilk kez sürdüm. Gönlüm pek rahat değildi ama sonrasında kızarıklık ya da ekstra bir hassasiyet olmadı.

Kullandığım ürün Bioderma Photoderm AR SPF50+, çünkü cildim kızarıklığa çok yatkın. Renkli olması hem psikolojik olarak beni rahatlattı hem de kızarıklıkları biraz kamufle etti.

Senin de dediğin gibi, pencereden bile uzak durmak önemli ama dışarı çıkman gerektiğinde fiziksel koruma + şapka + güneş kremi üçlüsü gerçekten işe yarıyor. Bence 3. gün başlamak geç değil, zaten cilt 48 saatlik o hassas evreyi atlatmış oluyor. Şu an için sorun yaşamadıysan gönlünü ferah tut.

Ben Dermapen sonrası güneş kremi konusunda doktorun verdiği ürünle 2. gün sabahında başladım. Açıkçası ilk 24 saati hiçbir ürün sürmeden geçirdim, ama sonra cildim o kadar kurudu ve gerildi ki hem nemlendirici hem de koruyucu sürmem gerekti.

Doktorun önerdiği ürün La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 SPF50+, hassas ciltlere özel ve çok hafif yapıda. Bende ne sivilce yaptı ne de batma hissi. Özellikle erkek cildi için de iyi bence, çünkü yapış yapış his bırakmıyor.

Sen 3. gün başlamışsın ve ciltte bir tepki olmadıysa büyük ihtimalle hiçbir sorun yok. Zaten dışarıya çıkmadığın günlerde güneş kremi sürmemek daha iyi bile olabilir çünkü cilt o dönemde çok geçirgen oluyor. Sonraki günlerde düzenli sürersen, hiçbir iz kalmadan atlarsın bu süreci.

Geri