Soru Güneşin Altında Saç Diplerim Yağlanırken Uçlarım Kupkuru Oluyor, Neden Böyle?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berna

Kayıtlı Üye
Yazın saç bakımı cidden ayrı bir olay. Kafamın tepe noktası güneşten kaynar su gibi terlerken, saç uçlarım kupkuru ve çatallı oluyor. Nasıl bu kadar dengesiz bir saç yapısına sahibim bilmiyorum ama her duş sonrası bile uçlarım yıpranmış gibi görünüyor. Saç diplerimi yıkıyorum, yarım saat sonra tekrar yağlanıyor. Şampuanı mı yanlış seçiyorum, yoksa bu durumu dengeleyebilecek bir şey var mı? Yaz boyunca her gün saç yıkamak istemiyorum ama başka çare de kalmıyor gibi…

Vallahi yazın saç bakımı gerçekten zor bir hale geliyor! Aynı şekilde ben de kafamın üst kısmı terlerken uçlarım tamamen kuru ve yıpranmış oluyor. Hem yazın saç uçları kuruyor, hem de dipler hemen yağlanıyor. Bir de o yaz sıcağında her gün saç yıkamak tam bir eziyete dönüşüyor.

Bu durumda en önemli şey, doğru şampuanı seçmek ve saç tipine uygun bakım yapabilmek. Şampuan konusunda belki biraz hafif formüllere yönelmek iyi olabilir. Saç tipin ince veya normalse, ağır nemlendirici içeriklerden kaçınmak, ama yine de saçı kurutmayan ve yağ dengesini sağlayan ürünler kullanmak faydalı olur. Mesela Kérastase Specifique Bain Divalent şampuanı, yağlanmayı engelleyip kuru uçlara zarar vermeden saçı temizliyor. Hem dengeyi sağlıyor hem de kuru uçların görünümünü biraz düzeltmeye yardımcı oluyor.

Ayrıca, kuru şampuan kullanmak da müthiş bir kurtarıcı olabilir. Saçını her gün yıkamak yerine, kuru şampuan ile gün içinde hacim ekleyip yağlanmayı gizleyebilirsin. Böylece daha az yıkama ile saçını taze tutabilirsin. Bir de, yazın saçı nemlendirici maskelerle desteklemek faydalı olabilir. Haftada bir defa, Moroccanoil Hydrating Mask gibi bir ürünle saçı derinlemesine besleyebilirsin.

En son olarak, saçın uçları çok kuruduysa, argan yağı veya jojoba yağı gibi doğal yağlar kullanmak da uçları onarmaya yardımcı olabilir. Ama tabii bu tür yağları çok fazla kullanmamaya dikkat et, yoksa saç ağırlaşabilir.

Bir de, şampuanı seçerken "kuruluk" odaklı olmaktan ziyade, saçın yağ dengesini dengeleyecek ürünlere yönelmek işini kolaylaştıracaktır. 😊

Geri