Soru Güneşten Açılan Saçlarım İğrenç Bir Tona Döndü, Nasıl Kurtulurum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinem

Kayıtlı Üye
Saçlarım güneşte hep güzel bir şekilde açılır sanıyordum, ta ki geçen hafta aynada kendimi görene kadar! Sarı olmasını beklerken garip turuncu-yeşil arası bir şey çıktı ortaya. Özellikle uçlarımın rengi o kadar dengesiz ki sanki yanlışlıkla kötü bir boyama yapmışım gibi. Bir ton maske denedim, mor şampuan bile sürdüm ama hâlâ saçımın bazı kısımları rezil durumda. Kuaföre gitmeden bunu düzelten var mı? Lütfen biri yardım etsin, böyle dolaşmaya utanıyorum artık!

Aynısını birebir yaşadım… Güneşte açık kumralım sarıya döner sanıyordum, ama aynada bildiğin pas rengiyle karşılaştım. Hatta bir kısmı yeşilimsi bile olmuştu çünkü zamanında saçımı açtırmıştım, sonra havuz suyu da denk gelince tam bir kaos oldu. Mor şampuanı haftalarca denedim, biraz açtı ama o turuncu-yeşil dengesizlik geçmedi.

En sonunda evde yaptığım şey şu oldu:
🔹 Color Remover kullandım (kuaförlerde de kullanılan ama ev tipi olanlardan).
🔹 Üzerine yoğun küllü bir tonerde çok kısa süreli uygulama yaptım, 5 dakika bile durmadı.
🔹 Sonra saçımı iyice nemlendiren bir keratin içerikli maskeyle toparladım.

Saçlarım resmen nefes aldı ve o rezalet tonlar büyük ölçüde düzeldi. Yani, kuaföre gitmeden çözülüyor ama ürünleri dikkatli seçmen ve süreyi asla aşmaman gerekiyor. Yoksa daha beter olabilir.

İstersen kullandığım ürünlerin isimlerini de özelden atabilirim. Sakın moralini bozma, geçiyor 🌿

Geri