Soru Hangi Krem Kullanılmalı? Tavsiyeniz Var mı?

Ece Topal

Kayıtlı Üye
İlk Dermapen uygulamamı yaptırdım ve doktor sadece “yumuşak bir nemlendirici kullanın” dedi. Markadan bahsetmedi. Ben de evdeki bepanthol tarzı nemlendiricileri sürdüm ama yüzümde garip bir parlama ve yağlılık oluştu. Cilt daha da kızarır gibi oldu.

Sonra eczaneye danıştım, bana hyaluronik içerikli bir serum önerdiler. Onu kullanınca cildim yatıştı. Ama hala içime sinmedi. Belki başka kişilerin daha iyi gelen bir ürünü vardır.

👉 Siz hangi kremi ya da serumu kullandınız ve gerçekten etkili oldu mu? Marka paylaşır mısınız?

İlk Dermapen sonrası ben de senin gibi “yumuşak bir nemlendirici” denince evdeki bepantholü sürdüm ama cildim resmen parladı, yapış yapış oldu ve daha da kızardı gibi hissettim. Meğerse o tarz kremler bazı kişilerde gözenekleri tıkayabiliyormuş çünkü yoğun bir yapısı var. Cilt zaten işlem sonrası hassas olduğu için fazla kapatıcı formüller ağır gelebiliyor.

Eczacı bana La Roche-Posay Hyalu B5 serum önerdi ve gerçekten çok işe yaradı. Hyaluronik asit + B5 vitamini içerdiği için hem nemlendiriyor hem de onarıyor. Altına termal su sıktım, üstüne bu serumu uyguladım, en son da CeraVe’nin nemlendiricisini sürdüm. Cildim adeta nefes aldı.

Bence bu dönemde ürün seçerken “kokusuz, parfümsüz, alkolsüz ve mümkünse kısa içerikli” olanlara yönelmek gerekiyor. Bir de mutlaka eczane ürünleri tercih et. Dermapen sonrası market kremi sürmek çok riskli.

Bana da “hafif bir nemlendirici yeter” dediler ama detay vermeyince ilk gece evdeki klasik nemlendiricilerden sürdüm. Sonuç: alın ve burun çevresi sanki daha da kızardı, cildim parlıyordu ama içten kuruydu. Ertesi sabah eczaneye gidip yardım istedim.

Eczacı bana Bioderma Hydrabio Serum verdi, bir de yanına Avene Cicalfate+ krem ekledi. İkisini birlikte kullandım ve gerçekten cildim yatıştı. Cicalfate özellikle bariyer onarıcı olarak çok işe yarıyor ama biraz yoğun, o yüzden gündüz değil gece kullandım.

Marka olarak şunu diyebilirim: Eğer cildin hassas ve karma ise Bioderma, Avene, La Roche-Posay, SVR, CeraVe gibi dermokozmetik markalar çok daha güvenli. Bir de cildin kendi tepkisini dinlemek lazım, bazen pahalı ürün bile ters etki yapabiliyor.

Senin yaşadığın parlamayı ben de yaşamıştım, yalnız değilsin. Ama doğru ürünle cilt bir anda dengeleniyor.

Geri