Soru Hindistan Cevizi Yağı Saç Diplerine Sürülür mü?

Ceyda Güler

Kayıtlı Üye
Hindistan cevizi yağı, saç bakımında oldukça popüler bir doğal ürün ve çoğu kişi saç uçlarına uygulayarak faydalarını gördüğünü söylüyor. Ama ben saç diplerine sürüp sürülmeyeceği konusunda biraz belirsizim. Bazı kaynaklarda saç diplerine uygulamanın saç köklerini beslediği ve dökülmeyi engellediği yazıyor, bazıları ise saç diplerinde fazla yağın tıkanmalara yol açabileceğinden bahsediyor.

Hindistan cevizi yağı saçı beslerken, fazla kullanıldığında saç derisini ağırlaştırır mı ya da gözenekleri tıkayabilir mi? Özellikle ince telli ve yağlı saçlarda kullanımı hakkında bilgisi olan varsa, saç diplerine uygulamanın herhangi bir yan etkisi olmuş mu?

Deneyimlerinizi tarafımla paylaşırsanız çok sevinirim!

Merhaba, ben de seninle aynı soruları zamanında çok araştırmıştım çünkü benim saçlarım da ince telli ve çabuk yağlanan bir yapıya sahip. Hindistan cevizi yağı herkes övünce denemek istedim ama ilk denemem açıkçası pek iyi geçmedi.

İlk olarak hem saç diplerine hem uçlarına uyguladım, sonra gece boyunca beklettim. Ertesi gün saçımı yıkadım ama saç derimde ağırlaşma ve sivilceye benzer küçük kabarcıklar oluştu. Sonradan anladım ki, hindistan cevizi yağı komedojenik, yani gözenek tıkama potansiyeli olan bir yağ. Özellikle yağlı ve hassas saç derilerinde bu durum daha sık yaşanabiliyor.

Şimdi sadece saç uçlarına uyguluyorum ve o şekilde mükemmel sonuç alıyorum. Saç uçlarım yumuşuyor, elektriklenme azalıyor ve daha parlak bir görüntü oluşuyor. Diplerine sürmek yerine eğer kökleri beslemek istiyorsan, argan yağı gibi daha hafif yağları tercih etmeni öneririm.

Eğer illa diplerine uygulayacaksan, çok az miktarda kullanıp iyi bir şekilde masaj yaparak yedirmeni ve 1 saatten fazla bekletmemen gerektiğini söyleyebilirim. Sonrasında da saçını mutlaka iki kez şampuanlamalısın, yoksa tam olarak arınmıyor ve o zaman tıkanmalar başlayabiliyor.

Özetle:
  • İnce telli ve yağlı saçlarda dipler için riskli olabilir
  • Uçlara uygulamak güvenli ve faydalı
  • Kullanırken miktar önemli, az sür, iyi durula
  • Gece boyu bekletmekten kaçın (özellikle saç diplerine)
Umarım yardımcı olmuştur! Eğer istersen hafif yağlarla da birkaç tarif paylaşabilirim.

Ben de bir dönem hindistan cevizi yağını saç diplerime düzenli olarak uygulamıştım, özellikle dökülmeye iyi gelir diye umut etmiştim ama maalesef bende tam tersi etki yaptı. Saç derim kaşınmaya başladı ve ertesi gün baya yağlı kaldı, ne kadar şampuanlasam da tam temizlenmedi gibi hissettim. Şimdi sadece haftada bir kez saç uçlarına az miktarda sürüyorum, durulamadan önce 30-40 dk bekletiyorum, o şekilde çok daha iyi sonuç alıyorum. Dipler için bana biraz fazla ağır geldi açıkçası.

Geri