Soru İnce Telli Saçlarım İçin En Uygun Modeli Nasıl Seçerim?

Beyza Davran

Kayıtlı Üye
Başlıktan anlaşılacağı üzere, saçlarım çok ince ve zayıf olduğundan dolayı saç kesimi yaptırmak için kuaförümün yolunu tutmadan önce hangi modeli tercih etmem gerektiğine karar vermek istiyorum. Bu nedenle, forumdaki tecrübeli kişilerin öneri ve tavsiyeleri üzerine ince telli saçlarım için uygun bir kesim modeli belirlemeyi planladım. Genelde kesim yaptırdığım kuaförümün hep uygun gördüğü modelleri kesim sonrası kullanmak kolay olmadı

İnce telli saçlar için model seçerken nelere dikkat etmeli ve hangi modelleri kestirmeye karar vermeliyim?

İnce telli saçlara şekil vermek ve doğru modeli bulmak düşündüğün kadar kolay değil. Saçları zayıf ve cansız olanlar kesinlikle profesyonel olduğuna inandığı kişilerde saç kesimini yaptırmalılar. Günümüzde bazı kuaförler kolaya kaçmak için kafalarındaki modeli kesip müşterilerini gönderiyorlar. Aslında kafa anatomisine ve saç yapısına göre kesim yapılması gerekir. Bunu yapacak kişilerin sayısı piyasada az olduğu için bence küçük bir araştırma yapmanda fayda var.

Soruna cevap niteliğinde son olarak bir video eklemek istiyorum. İzlediğin videoda anlatılanlar belki soruna en iyi cevabı bulmana yardımcı olabilir.

Saçlarını herkese emanet etme, çünkü kuaförlerin artık para tuzağı olduğunu düşünmeye başladım. Ben de bir türlü istediğim modeli kestiremedim, bu yüzden araştırmaya devam ediyorum. İstanbul'da güzel bir kuaför bulursam, direk saç kesimimi yaptıracağım. Yıllardır gittiğim kuaförüme sadece manikür pedikür için giderim, ama saçlarıma dokundurtmam. Sana tavsiyem, eğer kuaförüne güvenmiyorsan böyle bir durum karşısında saçlarını kestirme derim.

Geri