Soru Kepek Sorununu Nasıl Çözebilirim, Hangi Ürünler Etkili?

Burcu

Kayıtlı Üye
Selam herkese, uzun süredir kepek sorunu yaşıyorum ve bir türlü kurtulamadım. Denediğim şampuanlar ve doğal yöntemler yeterince etkili olmadı. Kepekle başa çıkmak için kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünler var mı? Belirli markaların şampuanları ya da evde hazırlayabileceğim doğal karışımlar hakkında önerilerinizi duymak isterim. Kepek problemini kökten çözmek için ne yapmam gerektiği konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Soru: Kepek sorununu çözmek için hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

Kepek sorunumu çözmek için doğal ürünlere yöneliyorum. Hep duyduğumuz ürünlerden bahsedeceğim ama benim tavsiyem Hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı gibi doğal yağları kullanmak harikalar yaratıyor diyebilirim. Saç derime masaj yaparak uyguluyorum ve birkaç saat beklettikten sonra yıkıyorum. Bu yöntem, hem kepeği azaltıyor hem de saçlarımı yumuşacık yapıyor. Kimyasal ürünlere göre çok daha sağlıklı ve etkili.

Ben daha çok medikal şampuanları tercih ediyorum. Zinc pyrithione veya ketoconazole içeren şampuanlar, kepeğe karşı oldukça etkili. Saç derisini temizleyip ferahlatırken, kepek oluşumunu da engelliyorlar. Ayrıca, haftada bir peeling etkili bir saç maskesi kullanıyorum. Bu kombinasyon, kepek sorunumu büyük ölçüde kontrol altında tutuyor.

Geri