Soru Kına Yaktım, Ama Kokusu Günlerdir Gitmiyor! Nasıl Kurtulurum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pelin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pelin

Kayıtlı Üye
İlk kez saçlarıma kına yaptım ve sonuçtan memnunum ama o koku… Beni benden aldı! İlk gün dayanırım dedim, ikinci gün biraz şampuanladım, üçüncü gün hâlâ saçlarım mis gibi çimen kokuyor. O kadar güzel anlatıyorlardı ki kınayı, kimse bu kokunun çıkmayacağını söylemedi. Şampuan, sirke, lavanta yağı… Ne yaparsam yapayım hâlâ burnuma geliyor. Bunu yaşayan ve kurtulan var mı, ne yapabilirim?

Aynen ya, o kına kokusu gerçekten bazen dayanılamaz hale gelebiliyor! Ben de ilk kez kına yapmıştım ve o koku... Bayağı başımı ağrıttı. İlk gün "tamam, sorun yok" dedim ama ertesi gün saçımı her salladığımda burnuma o koku geliyordu. Şampuan, sirke falan denedim ama yine de çıkmadı. 😅

Sonunda biraz daha şampuanlamayı denedim ve 2-3 gün içinde bayağı azaldı. Lavanta yağı da gerçekten işe yaradı! Ama dediğin gibi, sabırlı olmak gerek, çünkü o koku çok inatçı olabiliyor. 🙈

Bir de, kına yaptıktan sonra saçını iyice nemlendirmen önemli. Hindistancevizi yağı falan da çok iyi geliyor, hem kokuyu hafifletiyor hem de saçını besliyor. Zamanla alışıyorsun ama ilk başlar gerçekten sıkıntı. 🙃

Ayy ben de ilk kına deneyimimde aynı şoku yaşadım! Renk şahane oldu ama o koku… resmen doğayla bütünleştim 😅 İlk başta hoşuma bile gitti ama 2 gün sonra her saçımı savurduğumda otlar fısıldıyor gibiydi 😂 Ben en sonunda çörek otu yağıyla saç derime hafif masaj yapıp duruladım, biraz hafifledi. Duştan sonra da lavanta hidrosolü sıktım, anca öyle kurtuldum. Sabır işi yani ama zamanla geçiyor, moral bozma!

Geri