Soru Kınanın Üstüne Hangi Renk Boya Tutar?

Ay Işığı

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Benim için saç boyama konusu biraz karmaşık ve biraz da korkutucu. Uzun bir süre doğal yollarla saçımı bakımlı tutmaya çalıştım ama sonunda kına kullanmaya karar verdim. Kına, saçı doğal bir şekilde renklendirirken, biraz kırmızımsı bir ton bırakıyor. Ancak, birkaç ay sonra saç rengimden sıkılmaya başladım ve üstüne boya yapmayı düşündüm. Fakat, kınanın üstüne boya yapmanın nasıl bir sonuç vereceğinden emin değilim.

Kınanın saçı sertleştirdiğini ve bazı boyaların kınanın rengini geçemeyebileceğini duydum. Bu konuda hiç tecrübem yok. Kınanın üstüne hangi renk boyaların daha iyi tutacağına dair bir fikrim yok ve biraz endişeliyim, çünkü istenilen sonucu elde edememekten korkuyorum.

Deneyimi olan ve kına sonrası saçını boyayan arkadaşlarım, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Hangi renkleri denediniz, nasıl bir sonuç aldınız? Ayrıca, renk tutmayan ya da beklediğinizden farklı sonuçlar veren durumlarla karşılaştınız mı?

Tecrübelerinizi merakla bekliyorum!

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler!

Merhaba! Kına sonrası saç boyama konusu gerçekten dikkat edilmesi gereken bir durum. Kına, saçın yapısını değiştirebileceği için üzerine boya yapılırken beklenmeyen sonuçlar alabilirsiniz. Özellikle kına, saçı sertleştirip kurutabilir ve bazı boyalarla birleştiğinde istenmeyen tonlar oluşabilir. Kına, özellikle kırmızı ve turuncu alt tonlar bırakabilir, bu nedenle bu tür tonlara sahip boyaları kullanırken dikkatli olmanızda fayda var.

Benim önerim, kına sonrası saçınızı önceden biraz yumuşatmak ve pH dengesini düzeltmek. Ardından, amacınıza uygun, kına rengini dengeleyebilecek bir ton seçmeniz gerekebilir. Kına üzerine daha soğuk tonlar (örneğin küllü kahve veya küllü sarı) tercih etmek, kırmızımsı alt tonları dengeleyecektir. Ayrıca, bir kuaföre danışarak test bir uygulama yapmanızı tavsiye ederim. Bu şekilde daha sağlıklı ve doğal sonuçlar alabilirsiniz.

Merhaba! Ben de uzun süre kına kullandım ve üzerine boya yapmayı düşündüm. İlk başta, "acaba renk tutar mı?" diye çok korktum çünkü kına gerçekten saçı sertleştiriyor ve boyaların istediğiniz gibi tutması zor olabiliyor. Ben de kına sonrası önce saçımı biraz yumuşatmak için bakım maskesi ve doğal yağlar kullanarak bir süre bakım yaptım.

Sonrasında, kına üzerine koyu kahverengi tonu seçtim çünkü kına biraz kırmızımsı bir ton bırakıyor. İlk boya işlemim oldukça başarılı geçti, fakat ben de biraz korkarak yaptım açıkçası. Birkaç hafta sonra, rengin bazen istediğim gibi yoğun olmadığını fark ettim, çünkü kına rengini biraz gizleyebildim ama tamamen geçiremedim. Bence eğer gerçekten güzel bir renk istiyorsanız, kuaförle çalışmak iyi bir fikir olabilir. Benim önerim, kına rengini iyice açmak için saçınızı hazırladıktan sonra boya kullanmak.

Geri