Soru Kızarıklık 3. Günde de Devam Ediyor, Bu Normal mi?

Semiha Yıldız

Kayıtlı Üye
Cildimde özellikle lekeler ve gözenekler için Dermapen önerildi. İlk seansı cuma günüydü. Doktor uygulama sonrası geçici kızarıklık olacağını söyledi ama bugün pazartesi ve hâlâ kırmızılık geçmedi. Aynaya bakınca yanaklarım ve burun kenarlarım hâlâ domates gibi. Herhangi bir enfeksiyon belirtisi yok, yanma da azaldı ama görüntü rahatsız edici. Evden çıkamıyorum, fondöten de kullanamıyorum çünkü makyaj yasak.

Bu süreçte sadece verilen termal suyu ve nemlendiriciyi kullandım. Ama insanın morali bozuluyor, sanki hiç geçmeyecek gibi hissediyorum.

👉 Kızarıklık sizde kaç gün sürdü? Bu süreci hızlandırmak için özel olarak kullandığınız bir şey var mıydı?

Ben de ilk Dermapen seansımdan sonra tam olarak senin gibi hissetmiştim. Özellikle burun kenarları ve yanaklarda yoğun bir kızarıklık vardı ve 3. günde hala geçmemişti. O zaman ben de endişelenmiştim çünkü internette bazı kişilerde ertesi gün normale döndüğünü yazmışlardı ama bu tamamen cilt yapısına bağlıymış. Benim cildim hassas olduğu için kızarıklık tam anlamıyla 6. günün sonunda silindi.

Bu süreçte senin gibi sadece termal su ve doktorun verdiği nemlendiriciyi kullandım. Yalnız bir de buzdolabında soğuttuğum pamuk pedlerle hafif soğuk kompres yaptım, çok rahatlatıcı oluyordu. Fondöten kullanamamak psikolojik olarak zor ama ben dışarı çıkmam gerekiyorsa geniş kenarlı bir şapka ve tıbbi maske ile idare ettim. Cilt tonun oturmaya başladığında daha pürüzsüz bir görüntü oluşuyor, sabırlı ol. İlk seans en zoruydu bende de.

Aynı süreci ben de yaşadım ve seni çok iyi anlıyorum. İlk üç gün dışarı adım atamadım, özellikle burun kenarları sanki güneş yanığı olmuş gibi kıpkırmızıydı. 4. gün cilt biraz soldu ama ancak 5. gün hafif bir BB krem sürebilecek hale geldim. Tabii ki makyaj o dönemde hâlâ yasaktı ama aynaya bakınca moralin bozuluyor, insan kendini kötü hissediyor.

Ben süreci biraz hızlandırmak için doktorun izniyle bepanthol cilt bakım kremini çok ince bir tabaka halinde kullandım, sabah ve akşam termal sudan sonra. Cilt kendini onarmaya başladığında önce biraz soyulma oluyor, sonra kızarıklık yavaş yavaş geçiyor. Öyle bir anda değil ama 7-8 güne yayılıyor gibi.

Korkma, cilt iyileşiyor. İlk haftadan sonra rengi normale dönerken gözeneklerdeki farkı görmeye başlayacaksın. Bu süreçte kendini eve kapatma, mümkünse temiz hava al ama güneşten iyi korun. Çok geçmiş olsun.

Geri