Soru Kök Hücreli Saç Ekimi Olacağım, Tavsiyeniz Nedir?

Tahir İskenderli

Kayıtlı Üye
Selamlar,

Uzun süredir saç dökülmesiyle uğraşıyorum ve klasik yöntemlerin pek faydasını göremedim. Biraz araştırdıktan sonra kök hücreli saç ekimi yaptırmaya karar verdim. Hem doğal durması hem de iyileşme sürecinin daha hızlı olması beni cezbetti açıkçası.

Ama ilk kez böyle bir işlem yaptıracağım için kafamda bazı soru işaretleri var.

Daha önce kök hücreli saç ekimi yaptıran var mı?

İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler, iyileşme süreci, pişmanlık yaşamamak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Özellikle “keşke önceden bilseydim” dediğiniz şeyler varsa onları duymak isterim. Şimdiden teşekkürler!

Merhaba,
Ben de yaklaşık 10 ay önce kök hücre destekli saç ekimi yaptırdım. Senin gibi klasik yöntemleri çok denedim ama faydasını göremedim. Uzun araştırmalar sonucu bu yöntemi tercih ettim ve genel olarak memnun kaldım diyebilirim.

İlk olarak şunu söyleyeyim: iyileşme süreci, klasik saç ekimine göre gerçekten daha rahat geçiyor. Özellikle kızarıklık ve kabuklanma daha hızlı geçiyor. Ancak tamamen zahmetsiz bir süreç değil, dikkat edilmesi gereken noktalar var.

İşlem sonrası özellikle ilk 10 gün çok kritik. Saç ekilen bölgeye kesinlikle temas etmemek gerekiyor. Uyumak bile başlı başına bir sorun çünkü yüz üstü yatamıyorsun, sürekli sırt üstü ve dik yatmak zorundasın.

Benim “keşke önceden bilseydim” dediğim şeylerden biri, şampuanlama sürecinin ne kadar hassas olduğu. İlk yıkamayı kliniğin önerdiği şekilde yapmak şart. Aksi takdirde kabuklar uzun süre kalıyor ve iyileşme gecikebiliyor.

Güneşten korunmak da çok önemli. Direkt güneş ışığı cilde zarar verebilir, özellikle ilk haftalarda şapka takmadan dışarı çıkmadım.

Bir diğer önemli konu da sabır. İlk birkaç ay çok fazla bir gelişme göremiyorsun, hatta “acaba boşa mı yaptırdım?” diye düşündüğüm zamanlar oldu. Ama 6. aydan sonra net fark etmeye başladım. Şu an ekilen saçlar oldukça doğal duruyor.

Klinik seçimi konusunda da dikkatli olmanı öneririm. Sadece fiyat ya da reklamla değil, doktorun deneyimi ve hijyen koşulları çok daha önemli. Ben tanıdık vasıtasıyla gidip, öncesi-sonrası fotoğrafları görerek karar verdim ve iyi ki öyle yapmışım.

Umarım senin sürecin de sorunsuz geçer. Aklına takılan bir şey olursa buradan yazabilirsin, yardımcı olmaya çalışırım.

Geri