Soru Kola, Soda, Meyve Suyu Saç Sağlığını Etkiler Mi? Hangi İçecekler Saç Dökülmesine Neden Olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dilşat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dilşat

Kayıtlı Üye
Kola, soda ve meyve suyu gibi şekerli içecekleri sıklıkla tüketiyorum. Özellikle yaz aylarında bu içecekler benim için vazgeçilmez oluyor. Ancak, son zamanlarda saç dökülmesinin arttığını fark ettim ve bunun beslenme alışkanlıklarımla ilgisi olup olmadığını merak ediyorum. Meyve suyu ve soda gibi içeceklerin içerdiği yüksek şeker ve asidik yapılar, vücuda zarar veriyor olabilir mi? Şekerin ve asidik içeceklerin saç sağlığını olumsuz etkileyebileceğini okudum. Şekerin vücutta iltihaplanma oluşturduğu ve bu durumun saç dökülmesini tetikleyebileceği söyleniyor.

Bir arkadaşım, şekerli içeceklerin vücuttaki hormon dengesini bozarak, saç dökülmesinin hızlanmasına yol açabileceğini söyledi. Diğer yandan, soda gibi gazlı içeceklerin aşırı tüketilmesinin vücudun su dengesini bozarak saçın kurumasına ve kırılmasına neden olabileceği de söyleniyor.

Sizce kola, soda ve meyve suyu gibi içeceklerin fazla tüketimi saç sağlığını etkileyebilir mi? Bu içeceklerden birini düzenli olarak içen birinin saç dökülmesi yaşaması mümkün mü? Deneyimi olan ya da bu konuda bilgisi olan varsa, önerilerini paylaşırsa sevinirim.

Geri