Soru Kreatin ve Saç Dökülmesi: Sporcular İçin Gizli Tehlike mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burak

Kayıtlı Üye
Spor yaparken kas kütlemi artırmak amacıyla kreatin kullanmaya başladım. Antrenmanlarımda ciddi bir performans artışı fark ettim, fakat kısa bir süre sonra saçlarımda dökülme gözlemledim. Başlangıçta genetik veya stresten olduğunu düşündüm, ancak kreatinin saç dökülmesine yol açabileceğini öğrendim. Kreatin gerçekten saç dökülmesine neden olabilir mi?

Kreatin kullanımı genellikle kas kütlesini artırmak ve antrenman performansını yükseltmek için yaygın bir yöntemdir. Ancak, bazı kullanıcılar kreatin kullanımının saç dökülmesine neden olabileceğini fark edebilir. Kreatin, vücutta DHT (dihidrotestosteron) seviyelerini artırabilir; bu hormonun yüksek seviyeleri, genetik olarak hassas kişilerde saç dökülmesine yol açabilir. Bununla birlikte, herkesin kreatine verdiği tepki farklıdır ve saç dökülmesinin tek nedeni kreatin olmayabilir. Stres, genetik faktörler veya beslenme gibi diğer etkenler de rol oynayabilir. Saç dökülmeniz devam ederse, bir dermatolog veya sağlık uzmanına danışmanız faydalı olacaktır.

Geri