Soru Kuaförden Sonra Saçlarım Dökülmeye Başladı, Ne Olduğunu Anlayamıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nermin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nermin

Kayıtlı Üye
Açıkçası hâlâ yaşadıklarıma inanamıyorum. Geçen ay moralim yerine gelsin diye kuaföre gidip saçımı kestirdim. Omuz hizamdaydı, biraz hareket kazansın diye kat attırdım, uçlarından aldırdım. O an kendimi çok iyi hissettim, saçım canlı görünüyordu, her şey yolundaydı.

Ama aradan birkaç gün geçtikten sonra garip bir şey fark ettim… Duşta ellerime, yastığıma, tarakta saçımdan fazlası kalmaya başladı. Önce mevsim geçişidir dedim, önemsemedim. Ama gün geçtikçe dökülme artmaya başladı. Özellikle ön taraflar ve yanlar ciddi şekilde inceldi. Neredeyse her tarayışta canım yanıyor çünkü saç telleri artık daha zayıf.

Ne şampuanı değiştirdim ne farklı bir ürün kullandım. Tek yaptığım saç kestirmekti ama o günden sonra sanki her şey değişti. Hormonlar mı, stres mi, kuaförde kullanılan ürün mü bilmiyorum ama bu dökülmenin sebebini çözemedim.

Aynaya bakarken saçlarımı özler oldum. Yeniden eskisi gibi dolgun ve sağlıklı hale getirmek için ne yapabilirim? Benim gibi kuaför sonrası saç dökülmesi yaşayan var mı? Hangi ürünler, vitaminler, doğal yöntemler işe yaradı?

Geri