Lazer Epilasyon Boyun ve Ense Bölgesi İçin Yaptıran Erkek Var mı? Kaç Seansta Etki Etti?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murat

Kayıtlı Üye
Herkese selam. Sakal traşından sonra boyun altı ve ense bölgemde sürekli kıl dönmesi, tahriş ve sivilce sorunu yaşıyorum. Bu yüzden lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorum ama etrafımda bu işlemi yaptıran erkek yok.

Araştırdığımda diode lazerin erkeklerde daha etkili olduğunu gördüm ama kaç seansta işe yarar, işlemden sonra bölge nasıl olur pek fikrim yok. Özellikle gömlek giydiğimde boynum tahriş oluyor, hayat kalitemi ciddi etkiliyor bu durum.

Bu işlemi boyun-altı bölgesine düzenli yaptıran erkek varsa süreç ve sonuçlar hakkında bilgi verebilir mi? Çok ağrılı mı, sonrasında kızarıklık uzun sürüyor mu?

Ben yaklaşık 5 ay önce başladım boyun ve ense bölgesi lazerine. İlk iki seanstan sonra tüylerde azalma fark ettim ama gerçek etki 4. seanstan sonra başladı diyebilirim. Toplamda 6 seans önerildi, şu an 5’i bitti ve neredeyse %80 oranında azaldı. En güzeli de batık ve tahriş derdi kalmadı, tıraş sonrası kızarıklık resmen bitti. Düzenli gitmek çok önemli, seansları aksatmamak lazım. İlk zamanlar biraz sızlama oluyordu ama zamanla alışıyor cilt.

Valla ben de ense ve boyun bölgesinde sürekli tıraş olmaktan bıktığım için lazer epilasyona başladım. İlk başta “acaba etkili olur mu?” diye çok şüpheyle yaklaştım ama 3. seanstan sonra net bir fark gördüm. Eskiden her gün makineyle alıyordum, şimdi 10 günde bir anca ihtiyaç duyuyorum. Ciltteki o sertlik ve kararma da azaldı. Özellikle ense kısmı benim için çok problemliydi, şimdi çok rahatım. Tavsiyem: işlem sonrası iyi bir nemlendiriciyle cildi yatıştırmayı ihmal etme.

Geri