Soru Lazer Epilasyon Sonrası Tüyler Daha Sertleşti, Bu Normal mi?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Selam, ilk 2 seansımı yeni tamamladım ve doğrusu biraz hayal kırıklığı içindeyim. Özellikle koltuk altı bölgemde tüyler azalacağına daha sert ve kalın çıkmaya başladı. Hani ilk seansta dökülür, ikinci de seyrelir derler ya, bende tam tersi oldu.

Uzman, bunun geçici bir adaptasyon süreci olduğunu söyledi ama çevremde hiç böyle bir deneyim duymamıştım. Aynaya baktıkça sanki daha önce olmayan bir tüy yoğunluğu var gibi geliyor. İçimden “yanlış bir şey mi yaptım?” diye sormadan edemiyorum.

Bu süreci yaşayanlar var mı? Özellikle bu tarz ters etki yaşayanlar sonrasında toparlama oldu mu? Devam etmeli miyim, yoksa farklı bir yöntem mi denemeliyim?

Canım ben ilk 3 seansta resmen seninle aynı şeyleri yaşadım. Koltuk altımda eskisinden daha kalın, daha koyu çıkan tüyleri görünce “bari hiç başlamasaydım” dedim. Ama doktorum "bu paradoksal uyarım olabilir" dedi, yani lazer bazen uyuyan kıl köklerini aktif hale getirip ilk etapta daha yoğun gösteriyormuş. İnanmazsın ama 4. seanstan sonra o tüyler döküldü, resmen düzene girdi. Bence şimdilik sabret ama cihaz markasını ve kullanılan başlığı mutlaka sor. Her lazer herkese uygun değil, bunu sonradan öğrendim.

Açık konuşmak gerekirse ben bu yüzden ilk başladığım yeri değiştirdim. Aynı şekilde koltuk altı bölgemde tüyler daha kalınlaşmış gibi geldi, sordum “normal” dediler ama hiç tatmin olmadım. Sonra başka bir merkeze geçtim, orada Alexandrite yerine Diode cihaz kullandılar ve 2 seansta bile gözle görülür fark oldu. Bence biraz da kullandıkları teknolojiyle ilgili bu iş. Eğer elindeki cihaz senin kıl tipine uygun değilse, tam tersi etki yapabiliyor. O yüzden sadece beklemek yerine ikinci bir görüş almanı öneririm.

Bu durumu yaşayan çok kişi var ama konuşulmadığı için herkes “bir tek bende mi kötü gidiyor?” zannediyor. Aslında bazen tüy dökülmez, sadece kıl kökü zayıflar ama üstten daha belirgin çıkıyor gibi görünür. Bu da seni yanıltabilir. Özellikle hormon dengesizliği olan kişilerde bu geçici kalınlaşma çok yaygın. Sana tavsiyem şu olur: süreci 4. seansa kadar gözlemle ama eğer aynı durum devam ederse kesinlikle hormon testi ve lazer tipi kontrolü yaptır. Çünkü bazı kıllar için IPL ya da Diode daha etkili olabilirken, bazıları için Alexandrite ters tepiyor.

Geri