Soru Lazer Epilasyonda 5. Seanstayım ama Hâlâ Aynı Tüyler Çıkıyor!

Cemile

Kayıtlı Üye
Merhaba, bikini bölgesi için diode lazer epilasyon yaptırıyorum ve açıkçası artık biraz umutsuz hissediyorum. 5. seansım bitti ama bazı bölgelerde hala düzenli olarak tüy çıkışı var. Üstelik aynı kalınlıkta.

Kliniktekiler “herkeste aynı hızda ilerleme olmayabilir” diyor ama ben her ay düzenli gidiyorum, bakımımı aksatmıyorum. İlk başta gözle görülür dökülmeler vardı ama şimdi ilerleme durmuş gibi.

Sizce bu noktada farklı bir lazer sistemine mi geçmeliyim? Özellikle alexandrite ile diode arasında fark gören var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim, biraz motive olmaya ihtiyacım var.

Tatlım aynı durumdaydım, seni o kadar iyi anlıyorum ki… Ben de 5. seansta "neden artık ilerleme durdu?" diye delirmiştim. Diode lazerle başlamıştım çünkü koyu tenliyim ve uygun olduğu söylendi. İlk 3 seans harikaydı ama sonra sanki cilt adapte oldu, tüyler inatla çıkmaya devam etti. 6. seanstan sonra Alexandrite’e geçtim, özellikle bikini bölgesinde daha sert kıllar için etkisinin çok daha güçlü olduğunu gördüm. Şu an 3 seans Alexandrite sonrası neredeyse %90 azalma var. Diode herkese uygun olmayabiliyor; belki de tüy yapın farklı bir sisteme daha iyi yanıt verir.

Ben açık açık söyleyeyim: 6 seans diode bende tırt çıktı 🙄 Hele bikini bölgesi resmen inatçıymış, bana mısın demedi. Aynı senin gibi her ay gidip “bu sefer azalacak” diye umutlanıp dönüyordum. Sonra doktorumla konuştum, tüy tipimin kalın ve koyu olduğu için Alexandrite’in daha etkili olacağını söyledi. İlk seansta bile farkı hissettim. Bence cihazı değiştirmekte hiçbir sakınca yok, hatta doğru eşleşmeyi bulmak bazen 2–3 sistem denemeyi gerektiriyor. Moralini bozma, vazgeçme. Sadece sistem değiştir 💪

Merhaba güzelim, profesyonel bir bakış açısıyla şunu söyleyeyim: Diode lazer, özellikle esmer tenli ve hassas ciltlerde güvenli olduğu için tercih edilir ama her bölgede aynı başarıyı vermez. Bikini bölgesi gibi hormonlara duyarlı alanlar daha agresif sistemler gerektirebilir. Alexandrite, koyu ve kalın tüylerde çok daha hızlı sonuç verir ama açık tenliysen daha idealdir. Karar vermeden önce:

– Tüy rengi ve yoğunluğu
– Ten rengi
– Hormonal dengen (örneğin PCOS varsa, dirençli olabilir)

Bu üç faktörü göz önünde bulundur. Klinik sistem değişikliğine sıcak bakıyorsa, mutlaka denemeye değer. Umarım içini biraz rahatlattım 🌼

Geri