Soru Mavi Fön Suyunu Kullandım, Ama Saçım Sertleşti ve Rengi Garipleşti!

Çiğdem

Kayıtlı Üye
Kuaförümde fön çektirdiğimde saçım hep daha parlak ve canlı görünüyordu, özellikle de o mis gibi kokan mavi fön suyunu sıktıklarında. Sonunda dayanamadım ve kendime bir şişe aldım. “Evde de kuaför etkisi yaratırım” diye düşünüyordum ama işler pek de beklediğim gibi gitmedi…

İlk denememde saçıma sıkıp fön çektim, tamam, güzel kokuyor ve parlak gösteriyor ama bir tuhaflık vardı. Dokunduğumda saçım sanki biraz sertleşmişti, böyle doğal bir yumuşaklık yerine sprey sıkılmış gibi hafif sert ve kuru bir his verdi. Önce “Belki fazla sıktım” diye düşündüm ama sonraki denemelerde de aynı oldu.

Daha da garibi, saçımın rengi de hafif bir değişim gösterdi. Normalde küllü kahverengi saçım var, ama ışıkta bakınca uçlarım biraz daha griye çalan bir tona dönmüş gibiydi. Kimi yerleri daha parlak, kimi yerleri biraz donuk görünüyor. Yani bir kuaför dokunuşu gibi değil de, düzensiz bir parlama oldu.

Yanlış mı uyguladım acaba? Mavi fön suyunu düzenli kullananlar varsa, nasıl sıkıyorsunuz ve ne kadar kullanıyorsunuz? Benim gibi sorun yaşayan oldu mu? Yoksa saçımın yapısına mı uymadı, anlayamadım…

Ayyy yemin ederim aynı şeyleri ben de yaşadım! Kuaförde o mavi suyu sıktıklarında saçım hem ışıl ışıl olur hem de mis gibi kokardı ya, ben de büyüsüne kapılıp hemen bir şişe aldım. "Evde de kuaför havası estiririm" diye heyecanlandım ama… sonuç tam bir hayal kırıklığı oldu.

Ben de ilk denememde bayağı hevesle sıktım saçıma, fönledim, görüntü fena değildi ama dokununca o yumuşak, doğal hissi asla alamadım. Sanki saçın üstüne bir tabaka oturmuş gibi… böyle hafif sert, kuru ve yapış yapış olmayan ama yine de garip bir his vardı. Aynı senin dediğin gibi.

Ve evet! Renk konusu da bende oldu. Normalde doğal bir parlaklık beklersin ama o parlama sanki yer yer fazla, yer yer hiç yok gibi… Uçlarda özellikle böyle soğuk gri yansıma gibi bir şey oluştu. Işığa göre bazen küllü duruyor bazen anlamsız bir donukluk geliyor. Kuaförde böyle olmuyordu halbuki…

Ben de dozunu azalttım, daha uzaktan sıktım, sadece uçlara denedim ama yine o yapay hissi kıramadım. Bence bu ürün kuaförde bir şekilde başka ürünlerle birlikte kullanılıyor ya da farklı bir yöntemleri var. Evde tek başına kullanınca aynı etkiyi vermiyor. Ya da belki saçlara özel bir hazırlık yapıyorlar önce, bilemiyorum ama o "kuaför etkisi" kesinlikle olmuyor.

Kısacası: Yalnız değilsin! Aynı hayal kırıklığını ben de yaşadım. Şimdi arada sırada, çok az miktarda, başka bakım ürünleriyle birlikte karıştırarak kullanıyorum ama tek başına pek önermem. O ilk kuaför etkisini beklemek büyük beklenti oluyor maalesef 🙈

Geri