Soru Mide Koruyucu İlaçlar Saç Dökülmesine Neden Olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Salih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Salih

Kayıtlı Üye
Bir süredir mide koruyucu ilaç kullanıyorum ve son zamanlarda saçlarımın eskisinden daha fazla döküldüğünü fark ettim. Bu ilaçlar vücuttaki vitamin ve mineral emilimini etkileyerek saç dökülmesine yol açabilir mi, yoksa tamamen başka bir sebep mi aramalıyım? Daha önce mide koruyucu ilaç kullanıp benzer bir durum yaşayan var mı?

Ben de uzun süre mide koruyucu ilaç kullandım ve saçlarımın belirgin şekilde döküldüğünü fark ettim. Doktora gittiğimde B12 ve demir seviyelerimin düşük olduğunu öğrendim. Meğer mide koruyucular uzun vadede bu vitaminlerin emilimini azaltabiliyormuş. Takviye kullanmaya başladıktan sonra saç dökülmem azaldı. Eğer uzun süredir bu ilaçları kullanıyorsan, bir kan testi yaptırıp değerlerine baktırmanı öneririm.

Mide koruyucu kullanıyorum ama saç dökülmesi yaşamadım. Bence tek sebep ilaç olmayabilir, stres, beslenme ya da mevsimsel değişimler de etkili olabilir. Yine de uzun süre kullanım bazı vitaminlerin emilimini azaltabiliyor, o yüzden kan testi yaptırmak mantıklı olur. Eğer eksiklik varsa, doktor önerisiyle takviye kullanabilirsin.

Geri