Bilgi Mide Koruyucu Kullandıktan Sonra Saçlarım Döküldü

Ebru Canik

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık üç ay önce, midemdeki şiddetli yanma ve ağrılar yüzünden doktorum tarafından mide koruyucu ilaç kullanmam önerildi. Başlangıçta ilaçlar midemdeki rahatsızlıkları ciddi şekilde hafifletti. Fakat son zamanlarda, bu ilaçları kullanmaya başladıktan sonra saç dökülmesiyle ilgili ciddi bir problem yaşamaya başladım.

Öncelikle, saç dökülmesini başta stresle ilişkilendirdim. Ancak günler geçtikçe saç dökülmesi daha belirgin hale geldi. Tararken, duş alırken ya da sadece ellerimi saçlarıma geçirdiğimde bir avuç saç dökülüyordu. Normalde gür ve sağlıklı olan saçlarım hızla zayıflamaya ve incelmeye başladı. Durumu biraz daha gözlemledikten sonra, bu dökülmenin ilacın bir yan etkisi olabileceğini düşündüm.

Daha sonra internette araştırma yaparak, mide koruyucu ilaçların bazen saç dökülmesine yol açabileceğini öğrendim. İlaçları kullandığım dönemde, vücudumun başka olumsuz etkiler de göstermeye başladığını fark ettim. Sürekli halsizdim, cildim solgunlaşmıştı ve genel olarak kendimi iyi hissetmiyordum. Bunların hepsi mide ilaçlarının yan etkileriyle bağlantılı olabilir mi diye merak ediyorum.

Bu durumu yaşayan başka biri var mı? İlaçları kullanmayı bırakınca saç dökülmesi durur mu? Veya saç dökülmesi için başka ne gibi çözümler deneyebilirim? Yardımcı olabilecek deneyimi olan varsa, yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler!

Geri