Soru Minoxidil %5 Hepsinde Aynı mı? Rogaine mi Kirkland mı Daha Etkili?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berk

Kayıtlı Üye
Herkese selam,

Kısa saç modasından sonra ense ve tepe bölgemde açılmalar barizleşmeye başladı. Dermatoloğum Minoxidil önerdi ama eczaneye gittiğimde birkaç farklı ürün gösterdiler. Rogaine, Kirkland, Alopexy… Hepsinde Minoxidil %5 yazıyor ama formları, kutuları, fiyatları çok farklıydı.

Bu yüzden merak ediyorum: Minoxidil aynıysa, neden bazı ürünler daha etkili görülüyor? Yorumlarda Rogaine’in “orijinal formül” olduğunu söyleyen var. Kirkland ucuz ama “aynı etkiyi yapıyor” diyenler de var.

Kendi tecrübenizi yazar mısınız? Gerçekten fark var mı, yoksa sadece pazarlama mı? Hangi üründe daha hızlı sonuç aldınız?

Selam dostum, çok haklı bir noktaya değinmişsin. Gerçekten eczaneye girince “minoxidil %5” yazan ama fiyatı, kutusu ve havası bambaşka olan ürünleri görünce insanın kafası allak bullak oluyor 😅

Şimdi şöyle diyeyim sana, etken madde olarak evet, hepsi aynı: Minoxidil %5. Ama işin fark yaratan kısmı, formülasyon dediğimiz taşıyıcı maddeler, yani o minoxidilin nasıl verildiği. Bu yüzden bazı ürünler daha iyi tolere ediliyor, bazıları daha hızlı kuruyor, bazıları da daha az tahriş yapıyor.

🔹 Rogaine:
Orijinal patentli formül. Özellikle köpük formu gerçekten çok kaliteli. Hızlı kuruyor, tahriş oranı çok düşük. Deriye nüfuz etme konusunda dengeli çalışıyor. Fiyatı yüksek ama “en nazik” olanlardan biri.

🔹 Kirkland:
En çok tercih edilen uygun fiyatlı alternatif. Etken madde aynı, ama taşıyıcı maddeler biraz daha sert olabilir. Özellikle sıvı formda kaşıntı, kızarıklık gibi şikayetler daha sık görülüyor. Ama etki anlamında başarılı, sabırla kullanırsan sonuç alınabiliyor.

🔹 Alopexy:
Eczane ürünü, Fransa menşeli genelde. Bazen reçete ile veriliyor. Kokusu biraz yoğun olabilir ama cilt toleransı çoğu kişide iyi. Daha “medikal” bir havası var ama içerik yine minoxidil %5.

📌 Gerçek kullanıcı yorumu olarak şunu diyebilirim:
Etken madde aynı olsa da, senin cilt tipine ve hassasiyetine göre en doğru formu seçmen önemli.
  • Cildin hassassa → Rogaine köpük seni yormaz.
  • Fiyat/performans peşindeysen → Kirkland köpük gayet yeterli.
  • Eczaneden almak istiyorum, doktorum yazdı diyorsan Alopexy de olur.
Ben şahsen Kirkland köpükle başladım, cildim sorun çıkarmadı, sonuç aldım. Ama sıvı formunu denediğimde tahriş yaptı. Bu yüzden kişisel tolerans çok önemli.

Sonuç: “Minoxidil %5 aynı ama hissettirdiği farklı.” Herkesin “en iyi ürün” tanımı biraz farklı olabiliyor. Biraz da deneme-yanılma işi maalesef. Umarım senin için en uygun olanı bulursun. Gelişmeleri mutlaka yaz, nasıl gittiğini merak ederim 👌🧴💬

Geri