Soru Otobüste Arkadan Saçımı Çeken Kadın Hakkında Nasıl Şikayetçi Olabilirim?!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nevin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nevin

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,

Gerçekten sinirden ellerim titreyerek yazıyorum şu an. Dün gece memlekete gitmek için bir otobüs firmasıyla uzun yolculuğa çıktım. Her şey normal gidiyordu, koltuğum 7 numaraydı ve arkamda oturan orta yaşlarda bir kadındı. Gece saat 2-3 gibi başımı cama yaslamış uyumaya çalışırken birden saç diplerimde bir çekilme hissettim. İlk başta yanlışlıkla oldu sandım ama 2-3 dakika sonra tekrarlandı!

Döndüm baktım, kadın benim saçımla oynuyor! Resmen parmaklarına dolamış, “çok güzel maşallah, dayanamıyorum” diyerek saçımı çekiştiriyor. Şaka gibi ama GERÇEK!

“Hanımefendi ne yapıyorsunuz?” deyince de pişkin pişkin “ne var canım, kıskandık biraz” deyip gülmeye başladı. Yani bu nasıl bir saygısızlık, taciz değil de ne bu?!

Durumu hemen muavine söyledim, ama klasik “boşverin abla ya, büyütmeyin” muamelesi gördüm. Otobüs dolu, gece saatleri, tek başıma yolculuk ediyorum, zaten gerildim bir kere. Ama işin peşini bırakmak istemiyorum.

Bu durumda resmi olarak nasıl şikayetçi olabilirim?

Kadının adı soyadı bende yok ama otobüs firması, saat, koltuk numaraları belli. Kamera kaydı varsa görünebilir.

Gerçekten bu kadar basit mi birinin saçına izinsiz dokunmak, çekmek? Hem fiziki hem psikolojik olarak çok rahatsız oldum. Tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.

Lütfen başına benzer bir şey gelen varsa yazsın, yol göstermeye çok ihtiyacım var.

Sinirden içim içimi yiyor şu an!!
Bu nasıl bir cesaret ya?!
Yetti artık!!

İnsanların kişisel alanına saygı yok!!

Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten çok sinir bozucu bir durum. İnsan böyle şeylerin başına gelmeyeceğini sanıyor ama bir bakmışsın ortasında kalmışsın. Benzer bir olayı birkaç ay önce metrobüste yaşadım. Kalabalık bir sabah saatinde önümde duran bir adam, bilinçli şekilde saçımı çekti. Önce yanlışlıkla oldu sandım ama ikinci kez yapınca göz göze geldik ve hiç utanmadan sırıtıp kafasını çevirdi!

O an ben de çok sinirlendim ama sakinliğimi koruyup hemen metrobüsten inince en yakın karakola gittim. Şikayetçi oldum. Metrobüslerde kamera sistemi var, EDS kayıtlarıyla birlikte görüntülere ulaşıldı. Kimliği tespit edildi ve şu anda dava süreci hâlâ devam ediyor. Savcılığa sevk edildikten sonra iş ciddiye bindi.

Sana tavsiyem; olayın geçtiği tarih, saat, güzergâh, koltuk numarası gibi tüm detayları bir yere not al. Gerekirse otobüs firmasına da başvurup kamera görüntülerini talep edebilirsin. En yakın karakola giderek resmi olarak suç duyurusunda bulunabilirsin. Unutma, bu tür fiziksel temaslar izinsiz olduğunda taciz kapsamında değerlendirilebilir.

Kimse kimsenin bedenine ya da saçına dokunamaz, bu kadar basit. Lütfen bu işi “boşver” diyenlere kulak asmadan resmi yollarla takip et. Umarım adalet yerini bulur. Farklı bir konuda da destek olmamı istersen özelden de yazabilirsin.

Sen yalnız değilsin.

Öncelikle geçmiş olsun, gerçekten çok sinir bozucu bir durum. İnsan böyle şeylerin başına gelmeyeceğini sanıyor ama bir bakmışsın ortasında kalmışsın. Benzer bir olayı birkaç ay önce metrobüste yaşadım. Kalabalık bir sabah saatinde önümde duran bir adam, bilinçli şekilde saçımı çekti. Önce yanlışlıkla oldu sandım ama ikinci kez yapınca göz göze geldik ve hiç utanmadan sırıtıp kafasını çevirdi!

O an ben de çok sinirlendim ama sakinliğimi koruyup hemen metrobüsten inince en yakın karakola gittim. Şikayetçi oldum. Metrobüslerde kamera sistemi var, EDS kayıtlarıyla birlikte görüntülere ulaşıldı. Kimliği tespit edildi ve şu anda dava süreci hâlâ devam ediyor. Savcılığa sevk edildikten sonra iş ciddiye bindi.

Sana tavsiyem; olayın geçtiği tarih, saat, güzergâh, koltuk numarası gibi tüm detayları bir yere not al. Gerekirse otobüs firmasına da başvurup kamera görüntülerini talep edebilirsin. En yakın karakola giderek resmi olarak suç duyurusunda bulunabilirsin. Unutma, bu tür fiziksel temaslar izinsiz olduğunda taciz kapsamında değerlendirilebilir.

Kimse kimsenin bedenine ya da saçına dokunamaz, bu kadar basit. Lütfen bu işi “boşver” diyenlere kulak asmadan resmi yollarla takip et. Umarım adalet yerini bulur. Farklı bir konuda da destek olmamı istersen özelden de yazabilirsin.

Sen yalnız değilsin.
Canım, içten geri dönüşün için gerçekten çok teşekkür ederim. Yaşadığın durumu okuyunca yalnız olmadığımı hissettim, bu benim için çok değerli. Söylediklerini dikkate alacağım; birazdan en yakın karakola gidip resmi şikayetimi yapmak istiyorum. Bu süreci ciddiye alıp mahkemeye taşımakta kararlıyım çünkü böyle bir taciz girişimi asla basitleştirilmemeli.

Bunu yapanın kadın ya da erkek olması fark etmiyor, mesele kişisel alanın ihlali ve bunun normalleştirilmesine asla izin veremem. İnsanlar artık bu tür davranışların sonuçsuz kalmadığını öğrenmek zorunda. Umarım sürecin senin için de adil ve olumlu sonuçlanır. Gelişmeleri burada paylaşacağım, belki bir başkasına da ışık oluruz.

Yalnız olmadığımı bilmek güç verdi, tekrar çok teşekkür ederim.

Vay arkadaş, ne insanlar var gerçekten! Durduk yere birinin saçını çekmeye nasıl cüret edebiliyor, aklım almıyor. Böyle dengesiz insanları anlamak mümkün değil. Bence de git, yasal yollardan şikayetçi ol — belki o zaman aklı başına gelir.

Geri