Soru PRP Sonrası Bebek Saçları Çıkmaya Başladı Ama Çok İnce Kaldılar! Ne Yapmalı?

Gülçin Tunç

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese, yaklaşık 3 seanstır PRP yaptırıyorum ve sonunda alnımın iki yanında bebek saçlar çıkmaya başladı. İlk başta çok mutlu oldum çünkü o bölgeler yıllardır tamamen boştu.

Ama bu yeni çıkan saçlar aşırı ince ve neredeyse görünmeyecek kadar zayıf. Kuaförüm, zamanla kalınlaşabileceğini söyledi ama şu an o kadar hafifler ki sanki bir fön makinesiyle uçacak gibiler.

Bu noktada destekleyici ürün ya da başka bir takviye kullanan var mı? Bebek saçların kalınlaşıp normal saça dönüşmesi için neler yapılmalı? Tavsiye ve yorumlara çok açığım 🙏

Aynı durum bende de olmuştu, özellikle şakak bölgemde çıkan o bebek saçlar ilk başta pamuk gibiydi, dokununca bile uçacak gibi geliyordu. Doktorum saçın döngüsüne girdiğini ama tam gelişmesi için destek şart olduğunu söyledi. Ben biotin + çinko takviyesi kullandım, ayrıca saç derisine özel caffeine içerikli serumlar sürmeye başladım.

Yaklaşık 2. aydan itibaren o tüy gibi saçlar kalınlaşmaya başladı. Şimdi neredeyse normal saç gibi görünüyorlar. Yani o aşamadayken sabır + destek ürünü gerçekten fark yaratıyor. Yalnız ürün seçerken temiz içerikli, dermokozmetik olanları tercih et derim.

Benim de PRP sürecinde ilk sevincim bebek saçlar olmuştu ama sonra “bunlar kalacak mı, yoksa dökülür mü?” stresi başladı. Açıkçası işin sırrı biraz da saç derisine iyi davranmakta. Sıkı toplamak yok, aşırı sıcakla temas yok, yastık kılıfını ipekle değiştirmek bile etki ediyor.

Ben her yıkamadan sonra saç diplerine bitkisel yoğunluk veren bir tonik kullanıyordum, hem dökülmeyi azalttı hem o minik saçlar daha sağlıklı gelişti. En büyük yanılgı şu: çıktılar diye kendi hallerine bırakmak. Hayır, tam tersi; şimdi en çok ilgiyi onlar istiyor :)

Sabırlı ol, biraz özenle o bebek saçlar zamanla seni şaşırtabilir.

Geri