Soru PRP Sonrası Saçımı Ne Zaman Yıkayabilirim?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, bugün ilk kez PRP uygulaması yaptırdım. Saç dökülmem son 1 yılda çok artmıştı ve doktorum 3 seanslık bir kür önerdi. İlk uygulamam bugün tamamlandı. Klinikten çıkarken kısa bir bilgilendirme yapıldı ama heyecandan bazı detayları net hatırlayamıyorum.

Şu an kafamda çok hafif bir hassasiyet var ama görünür bir kızarıklık yok. Merak ettiğim şey, bu işlemden sonra saç yıkamak için kaç saat ya da kaç gün beklemem gerektiği. Ayrıca yıkama sırasında şampuan tercihi önemli mi? Normal şampuan yerine bebek şampuanı ya da özel saç ürünü öneriliyor mu, kararsız kaldım.

PRP deneyimi olanlardan bu konuda bilgi almak istiyorum. İlk günlerde saç derisine zarar vermemek için nasıl bir bakım uyguladınız, özellikle ilk 48 saat içinde nelere dikkat ettiniz? Hem doğru zamanda yıkamak hem de işlemin etkisini azaltmamak adına tavsiyeleriniz benim için çok değerli olacak.

Merhaba, ben de senin gibi saç dökülmesi nedeniyle PRP yaptıranlardanım. Şu an ikinci seansımı tamamladım. İlk gün kafamda seninki gibi bir hassasiyet vardı ama bu normal, 24 saat içinde geçti. Doktorum ilk 48 saat kesinlikle saç yıkama yok dedi. Sonrasında ise bebek şampuanı gibi içeriği temiz, parfümsüz bir ürünle nazikçe yıkamamı önerdi.

Saç derin çok hassas olduğu için sıcak su kullanmamaya dikkat et. Ilık suyla, hafif dokunuşlarla yıkamak en iyisi. Ve bence bu dönemde saç kurutma makinesinden de uzak dur; doğal kuruması daha iyi geliyor. Bol su içmek ve saç derisini çok kurutan ürünlerden kaçınmak da önemli.

Geçmiş olsun, umarım faydasını görürsün. Ben üç seansı tamamladım, şimdi biraz daha güçlü hissettiriyor saçlarım. İlk seanstan sonra bana da saç yıkamak için en az 24 saat beklemem gerektiği söylendi. Ben 36 saat bekleyip, doğal içerikli bir şampuanla çok nazikçe yıkadım. Özellikle ilk günlerde kafa derisine masaj yapar gibi yıkamak yerine sadece su ve köpükle teması tercih ettim. Ayrıca doktorum işlemden sonra ilk hafta ısıya (fön, düzleştirici vs.) dikkat etmemi ve saç derisini tahriş etmememi tavsiye etmişti. Sabırlı ol, süreç yavaş ilerliyor ama etkisi zamanla gözle görülür hale geliyor.

Geri