Soru PRP Tedavisine Başladım, Ama Saçlarım Daha Fazla Dökülüyor! Bu Normal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burcu

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese, yaklaşık 3 hafta önce PRP tedavisine başladım. Doktorum işlemin ardından bir miktar dökülme olabileceğini söylemişti ama şu an yaşadığım şey gerçekten moral bozucu. Duştan sonra saçım avuç avuç geliyor!

İlk seans sonrası hafifti ama ikinci seansın ardından dökülme daha da arttı. Saç diplerimde bir hassasiyet hissediyorum ve özellikle ön kısımlar iyice seyreldi gibi. İşe yarıyor mu yoksa kötü mü etkiliyor, kafam çok karıştı.

PRP tedavisine başlayıp ilk haftalarda benzer dökülmeler yaşayan var mı? Bu geçici bir süreç mi, yoksa vücut ters tepki mi veriyor? Yarıda kesmeli miyim, yoksa sabretmeli miyim?

Aynı şey bende de oldu! İlk PRP seansımdan sonra çok hafifti ama ikinci seanstan sonra ciddi dökülme başladı, özellikle duştan sonra aynen senin dediğin gibi: avuç avuç geliyordu. Panik oldum, bırakmayı bile düşündüm.

Ama doktorum bunun şok dökülme olduğunu ve saç döngüsünü uyararak yeni saçlara yer açıldığını söyledi. 5. haftadan sonra durdu ve yer yer minik bebek saçlar çıkmaya başladı. Şu an 3. seansı bitirdim ve saçlarım toparlanmaya başladı.

Bence sabret ama doktorunun açıklamalarına da kulak ver. Eğer dökülme çok yoğunsa ve kızarıklık/kaşıntı gibi ekstra reaksiyonlar da varsa bir daha değerlendirmek gerekebilir.

Ben PRP’ye başlamayı planlıyordum ama bu tarz yorumları duydukça kararsız kalıyorum. Şok dökülme kavramı mantıklı gelse de duygusal olarak o süreci kaldırmak zor olabilir. Saç zaten hassas bir konu.

Bence bu noktada doktorla açık açık tekrar konuşup, dökülmenin yoğunluğunu, varsa önce-sonra fotoğraflarını göstermek iyi olur. Belki de tedaviye devam etmeli ama farklı aralıklarla ya da destekleyici ürünlerle birlikte.

Kendi adıma karar verirken bu gibi paylaşımlar çok yardımcı oluyor, umarım senin sürecin de olumlu ilerler. Sabır bazen en büyük ilaç olabiliyor, özellikle saç söz konusuysa.

Geri