Soru PRP vs. Mezoterapi: Hangisi Daha Hızlı Etki Etti Sizce?

Gülsüm Bilir

Kayıtlı Üye
Selamlar, saç dökülmem uzun süredir devam ediyor ve artık gerçekten bir çözüm bulmak istiyorum. Şu an iki seçenek arasında kaldım: PRP mi mezoterapi mi? Klinikler farklı şeyler söylüyor.

PRP’nin daha yoğun uyarıcı bir etkisi olduğunu ama mezoterapinin daha destekleyici ve uzun vadeli fayda sağladığını söylüyorlar. Ancak karar vermek kolay değil çünkü her biri için hem olumlu hem olumsuz yorumlar görüyorum.

Siz hangisini denediniz? Gerçek anlamda etki gördüğünüz yöntem neydi? Lütfen deneyimlerinizi yazın, çünkü aramızda eminim kararsız kalan çok kişi vardır.

Ben önce mezoterapiyle başladım çünkü daha “yumuşak geçişli” bir yöntem gibi geldi, saç derim de hassas zaten. İlk 3 seansta dökülme azaldı ama çok büyük bir çıkış fark etmedim. Sonra doktorum PRP önerdi, “daha yoğun uyarı istiyorsan bu daha etkili olur” dedi.

İyi ki denemişim! PRP’nin ardından özellikle şakak bölgemde gözle görülür bebek saçlar çıktı. Evet, uygulama biraz daha rahatsız edici ama etki açısından çok daha net oldu bende.

Yani hassasiyetin yoksa ve daha çabuk sonuç arıyorsan PRP derim. Ama her iki yöntemi bir arada yürütenler de çok memnun.

Açık konuşmak gerekirse ben bu ikilemde bayağı zaman geçirdim. PRP çok övülüyor ama iğne sıklığı, kan alımı derken biraz gözüm korkmuştu. Mezoterapiyi seçtim çünkü içerikleri kontrol edilebilir ve daha “besleyici” bir bakım gibi geldi bana.

İlk seanslarda çok şey beklemiyordum ama 4. seanstan sonra saçlarımda bir hacim artışı, dökülmede ciddi azalma fark ettim. Tam “PRP kadar hızlı olmasa da istikrarlı bir sistem bu” dedim.

Eğer hedefin sadece dökülmeyi durdurmak ve saçları güçlendirmekse mezoterapi çok güzel çalışıyor. Ama daha belirgin çıkış ve görsel fark bekliyorsan PRP’ye yönelmek daha mantıklı olabilir. İkisi de işe yarıyor ama biri sprint, diğeri maraton gibi.

Geri